Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Τα έκαναν γυαλιά καρφιά!

Όποιος πιστεύει πως η βία στα γήπεδα είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται μόνο στην Ελλάδα είναι βαθειά νυχτωμένος. Καθώς οπαδοί της Μπαρτσελόνα επιτέθηκαν στο πούλμαν της Ρέαλ Μαδρίτης με αυγά και πέτρες. Με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια που βρίσκονταν στις θέσεις των Ραούλ Αλμπιόλ και Άλβαρο Αρμπελόα. Χωρίς ωστόσο να πάθουν κάτι οι δύο παίκτες. Αντίθετα ένας από τους ανθρώπους ασφαλείας της Ρέαλ δεν στάθηκε τόσο τυχερός ο οποίος χτυπήθηκε στην πλάτη και στο κεφάλι. Πάντως πρέπει να σημειωθεί πως αυτά τα σκηνικά δεν είναι πρωτοφανείς στην Ισπανία . Καθώς όποτε παίζουν αυτές οι δυο ομάδες πάντα υπάρχουν αντίστοιχα γεγονότα. Μάλιστα στις αρχές του 2000 οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα είχαν τοποθετήσει ακόμα και εκρηκτικό μηχανισμό σε  σταθμευμένο αυτοκίνητο!  

Θρίαμβος του Ατρόμητου μέσα στην Τούμπα.

Δεύτερη συνεχόμενη αποτυχία για τον ΠΑΟΚ που γνώρισε την ήττα αυτή την φορά εντός έδρας από τον Ατρόμητο. Το βαθμολογικό άνχος δεν επηρέασε τους φιλοξενούμενους που από την αρχή  πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Το έξυπνο στήσιμο του Δώνη δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να παίξει με γρήγορο ρυθμό και η απώλεια του Ίβιτς από την προηγούμενη αγωνιστική ήταν καθοριστική. Ακόμα και το χαμένο πέναλτι από την ομάδα του Ατρόμητου δεν ξύπνησε τους παίκτες του Δικεφάλου που τελικά δέχθηκαν το γκολ στο 56’ από τον Σφακιανάκη.

ΠΑΟΚ(Μάκης Χάβος): Kρέσιτς, Μπουσαϊντί(78' Ζουέλα), Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Κοντρέρας, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Σακελλαρίου, Κριστιάνο(74' Κουτσιανικούλης), Ελ Ζαρ(63΄Παπάζογλου).

 Ατρόμητος(Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μελισσάς, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Καμαρά(74' Περόνε), Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι(78' Σαμπού), Καραγκούνης(65' Φαβάλι), Τάτος, Ολιβέιρα.

 Κίτρινες:  Σαγκανόφσκι, Καμαρά, Τάτος, Καραγκούνης, Μιχαηλίδης, Μελισσάς, Βιεϊρίνια

Διαιτητής: Σ. Μάνταλος

Κέρκυρα – Παναθηναϊκός 0-2

Με τον Τζιμπρίλ Σισέ σε εξαιρετική φόρμα ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περάσει νικητήρια από το νησί των Φαιάκων. Ταυτόχρονα έσπασε και  την δυσμενή παράδοση που είχε στα παιχνίδια με αντίπαλο την Κέρκυρα. Η ομάδα του τριφυλλιού από τη πρώτη στιγμή έδειξε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο και κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις λιγοστές ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν. Με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να περνάει από πολύ νωρίς την δίκια του νοοτροπία. Όπως φάνηκε άλλωστε και από το πάσινγκ-γκέιμ των «πράσινων» στο πρώτο ημίχρονο αλλά και από τις 96 ολοκληρωμένες πάσες. ‘’Θα βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα. Είχαμε πολλές απουσίες σήμερα, αλλά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, έχοντας 3-4 ευκαιρίες. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν δύο καθοριστικές στιγμές, όταν χάνεις την μπάλα και όταν την κερδίζεις’’ σχολίασε ο πορτογάλος τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Προπονητής έκανε τάκλιν σε παίκτη.

Την αντεπίθεση σταμάτησε  ο προπονητής τερματοφυλάκων της μίας ομάδας καθώς εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και με τάκλιν ανέκοψε την επίθεση. Ο λόγος για τον  Γκιγιέρμο Κρούντο που εκτελεί χρέη προπονητή τερματοφυλάκων στην ομάδα Ακασούσο . Ομάδα της τρίτης κατηγορίας του πρωταθλήματος της Αργεντινής. Η ομάδα του έπαιζε εκτός έδρας με την Κομουνικασιόνες και το σκορ ήταν 1-1 και λίγο πριν την λήξη του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι βγαίνουν σε φαρμακερή αντεπίθεση  "3 με 2". Έτσι μπαίνει από την γραμμή του πλάγιου άουτ και κάνει τάκλιν σε παίκτη της Κομουνικασιόνες με αποτέλεσμα ο διαιτητής να σταματήσει τον αγώνα. "Θα πρέπει να αποδεχτώ την τιμωρία μου και να απολογηθώ στους ανθρώπους της Κομουνικασιόνες. Αισθάνομαι πληγωμένος .Όλοι με γνωρίζουν και ξέρουν τί άτομο είμαι. Ξέρουν ότι δεν θα προσπαθούσα ποτέ να βοηθήσω την ομάδα μου με έναν τέτοιο πονηρό τρόπο" δήλωσε ο προπονητής τερματοφυλάκων μετά το εντυπωσιακό του τάκλιν.

Δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε ενδιαφέρον της Γιουνάιτεντ για τον Νίνη.

Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιον με το όνομα Νίνης δήλωσε ο  Άλεξ Φέργκιουσον σε δημοσιογράφο της εφημερίδας "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ". Πιο συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος ρώτησε τον προπονητή της Γιουνάιτεντ εάν παρακολουθεί κανέναν ποδοσφαιριστή από την Ελλάδα που αυτός θα μπορούσε να ενταχθεί στην αγγλική ομάδα. ‘’Όχι, δεν υπάρχει κάποιος παίκτης που να βρίσκεται στα σχέδια μας αυτή την περίοδο. Παρακολουθούσαμε κάποιον πριν από χρόνια, αλλά η περίπτωση δεν προχώρησε. Ήταν από τον Παναθηναϊκό αλλά ειλικρινά δεν θυμάμαι το όνομα του, πάνε χρόνια’’.

Ο Ντιόπ ντριπλάρει την φωτοβολίδα πασάρει στον Μπλάνκο και γκολ!

Θεία δίκη για τον Ολυμπιακό που πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ο Ερνέστο κατέβασε την ομάδα με στόχο την ισοπαλία και πίστευε πως μόνο με την ατομική ποιότητα του κάθε παίκτη θα είχαν ένα εύκολο βράδυ. Από την άλλη ο προπονητής της ΑΕΚ κατέβασε εντεκάδα ανάγκης με τους Λυμπερόπουλο και Σκόκο να ξεχωρίζουν αλλά όλοι οι παίκτες του δικεφάλου έκαναν κατάθεση ψυχής μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι που απέδωσε και στο 90’ ο Μπλάνκο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τους 30.000 οπαδούς της ομάδας στα ουράνια. Η φάση του αγώνα έγινε στο 56’ όταν και  ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση την έκανε ο Ντουντού όμως έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα περίπου 100 οπαδοί της Ένωσης μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να επιτεθούν στον διαιτητή. Μάλιστα ένας οπαδός της ΑΕΚ έφτυσε τον Μάρκο Πάντελιτς . Επίσης λεκτικό επεισόδιο είχαν ο Γιάχιτς και ο Φούστερ και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια. Τέλος επεισόδιο δημιουργήθηκε και ανάμεσα στον Δημητριάδη και τον Τάσο Μητρόπουλο.