Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Καθάρισε το ντέρμπι με Γκατούζο η Μίλαν!

Η Μίλαν ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής της Serie A! Οι ροσονέρι επικράτησαν με 1-0 της Γιουβέντους μέσα στο Τορίνο,
χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Τζενάρο Γκατούζο στο 68ο λεπτό, και συνεχίζουν ακάθεκτοι να οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος με 61 βαθμούς, 8 περισσότερους από την Ιντερ που είναι στην 2η θέση και την Νάπολι που είναι στην 3η, με τις δύο τελευταίες να έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο. Στον αντίποδα, η μεγάλη κυρία γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα και έχασε σημαντικό έδαφος στο κυνήγι της ευρωπαϊκής εξόδου.
Πίεση Μίλαν χωρίς αποτέλεσμα
Τους Κασάνο και Ιμπραΐμοβιτς εμπιστεύθηκε για την επίθεση της Μίλαν ο Αλέγκρι και οι δύο παίκτες ήταν δραστήριοι στο πρώτο μέρος και δημιούργησαν κάποιες καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Στο 3ο μόλις λεπτό ο Ιμπραΐμοβιτς ανησύχησε τον Μπουφόν, ενώ στο 22` ο Μπόατενγκ τροφοδότησε τον Κασάνο, αυτός επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία της Γιουβέντους.
Από την πλευρά τους, οι μπιανκονέρι παρουσίασαν αρκετά προβλήματα ανάπτυξης και προσπαθούσαν κυρίως με αντεπιθέσεις να απειλήσουν τον Αμπιάτι, ο οποίος όμως είχε εύκολο έργο.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Αλέγκρι θέλησε να φρεσκάρει το σχήμα του ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ρομπίνιο στην θέση του Μπόατενγκ. Η εικόνα του αγώνα όμως δεν άλλαξε αισθητά, με την Μίλαν να έχει μεν την κατοχή, αλλά να μην απειλεί ουσιαστικά τον Μπουφόν.
Λύτρωση με Γκατούζο
Στο 68ο λεπτό ήρθε η λύτρωση για την Μίλαν, καθώς ο Μπουφόν δεν μπόρεσε να σταματήσει το συρτό σουτ του Γκατούζο, αν και έπεσε, και ο αρχηγός των μιλανέζων έγραψε το 1-0, πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ στην φετινή σεζόν και το όγδοο συνολικά στο ιταλικό πρωτάθλημα.
Ο Ντελ Πιέρο δεν έφτανε
Βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να αντιδράσει, ο Ντελ Νέρι αποφάσισε να ρίξει τον Ντελ Πιέρο στο παιχνίδι στο 81`, στην ύστατη προσπάθεια ανάκαμψης.
Η παρουσία του έμπειρου άσου βοήθησε την μεγάλη κυρία να πιέσει στα τελευταία λεπτά του αγώνα, αλλά δεν έφερε την... άνοιξη και οι γηπεδούχοι γνώρισαν την τρίτη συνεχόμενη ήττα τους, ενώ πλέον είναι ορατό το ενδεχόμενο να μείνουν και εκτός των θέσεων που οδηγούν στο Europa League της επόμενης σεζόν.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Γιουβέντους (Λ. Ντελ Νέρι): Μπουφόν, Σόρενσεν, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Τραορέ (84` Μπονούτσι), Φελίπε Μέλο, Μαρκίζιο, Κράσιτς, Μαρτίνεθ, Μάτρι (81` Ντελ Πιέρο), Τόνι (63` Ιακουίντα)
Μίλαν (Μ. Αλέγκρι): Αμπιάτι, Αμπάτε, Νέστα, Τιάγκο Σίλβα, Γιανκουλόφσκι, Φαν Μπόμελ, Γκατούζο, Φλαμινί, Μπόατενγκ (46` Ρομπίνιο), Κασάνο (71` Ζέεντορφ), Ιμπραΐμοβιτς
Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 04/03
Λέτσε - Ρόμα: 1-2 (75` Τζιακομάτσι - 32` Βούτσινιτς, 90` Πιζάρο)
Σάββατο 05/03
Γιουβέντους - Μίλαν: 0-1 (68` Γκατούζο)
Πηγή : http://www.sport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου