Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Εκδίκηση στη Φιλαδέλφεια και τελικός!

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Το συγκεκριμένο ρητό επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ, που νίκησε 3-1 τον Παναθηναϊκό στην Φιλαδέλφεια και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αφήνοντας έξω τον κάτοχο του τίτλου, που δεν θα δώσει το παρών μετά από 4 συνεχόμενα χρόνια
Μετά από δύο αναμετρήσεις σε Ιωνικό και Μετς, στις οποίες είχε επικρατήσει ο Παναθηναϊκός, οι κιτρινόμαυρες πήραν την εκδίκησή τους, σε έναν αγώνα.. αποκάλυψη για την Νικόλ Ντελ Ρίο, αλλά και για τις Σόνια Μποροβίτσεκ και Μαρία Λαμπρινίδου που με τα σερβίς και τα μπλοκ αντίστοιχα, ανάγκασαν το Τριφύλλι στην δεύτερη συνεχόμενη ήττα του αυτή την εβδομάδα, αυτή τη φορά με το κόστος όμως να είναι πιο ακριβό.
Ντέρμπι με το καλημέρα
Ρυθμό και ένταση από τον πρώτο κιόλας πόντο είχε το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να βαδίζουν μαζί στο σκορ σε όλη τη διάρκεια. Τα προβλήματα βέβαια των δύο ομάδων εντοπίζονταν στις διαγώνιους, οι οποίες αμφότερες ήταν εκτός ρυθμού, αλλά και τις κακές υποδοχές που δυσκόλευαν το έργο των πασαδόρων. Τοπαιχνίδιαπό το κέντρο ωστόσο για την ΑΕΚ (με Μποροβίτσεκ και Λαμπρινίδου) και από τις ακραίες για τον Παναθηναϊκό (με Μόλναρ και Μαχόν) εξασφάλιζαν ωραίο θέαμα σε όλη τη διάρκεια, με τις κιτρινόμαυρες να ξεφεύγουν στο τέλος και να κάνουν το 1-0.
Η μπάλα στην Γελένα και 1-1
Η αντεπίθεση όμως δεν άργησε να έρθει, αφού τα κορίτσια του Σπύρου Χουντουμάδη βελτιώθηκαν αισθητά σε όλους τους τομείς και με αιχμή του δόρατος την Γελένα Μλαντένοβιτς που ήταν άλλος άνθρωπος σε αυτό το σετ, όχι μόνο μπήκαν μπροστά στο σκορ, αλλά απέκτησαν και προβάδισμα ασφαλείας (18-13, 22-17), το οποίο τους εξασφάλισε και την ισοφάριση με 25-18.
Ντελ Ρίο... η αποκάλυψη!
Μία.. αποκάλυψη... πραγματοποιήθηκε στο τρίτο σετ, κατά τη διάρκεια του οποίου η Ενωση έκανε πάρτι στον αγωνιστικό χώρο. Η βραζιλιάνα Νικόλ Ντελ Ρίο που έως τώρα όχι απλά δεν είχε πείσει, αλλά στα περισσότερα παιχνίδια δεν έπαιζε και βασική, μετέτρεψε σε προσωπική της υπόθεση το σετ, στο οποίο έβγαζε άμυνες σε όλο το γήπεδο και τελείωνε τις επιθέσεις από όποια θέση κι αν βρισκόταν. Σε συνδυασμό μάλιστα με την εξαιρετική Μποροβίντσεκ, αλλά και την Κουτουξίδου, η ΑΕΚ έκανε το 2-1 στο ρελαντί.
Το... καθάρισε και πάει τελικό
Με φόρα από το προηγούμενο σετ, τον κόσμο να δίνει τον ρυθμό και τις Μποροβίντσεκ και Λαμπρινίδου σε ένα από τα καλύτερά τους παιχνίδια, οι παίκτριες του Γιώργου Σαμαρά δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Παναθηναϊκό, που παρότι το πάλεψε στο τέλος, δεν μπόρεσε να πάρει την νίκη, χάνοντας την πρόκριση από τον τελικό ενός θεσμού, τον οποίο έχει πανηγυρίσει πέντε φορές στο παρελθόν.
Τα σετ: 26-24, 18-25, 25-16, 26-24
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΕΚ (Σαμαράς): Κουτουξίδου 3, Κις 11 (7/23, 3 άσσοι), Μποροβίντσεκ 15 (6/10, 6 άσσοι), Λαμπρινίδου 14 (9/19), Καλαϊτζίεβα 6 (6/21), Παπαγεωργίου / Σάκκουλα (λ. - 57% υπ.), Κουνάδη, Ντελ Ρίο 13 (10/19, 50%υπ.)
ΠΑΟ (Χουντουμάδης): Χατζηνίκου 4π., (2 άσσοι), Μαχόν 18 (16/33, 34%υπ. ), Τζανακάκη 9 (6/11), Χατζηνικολάου 2, Μλαντένοβιτς 13 (10/21), Μόλναρ 19 (17/40, 3 άσοι 61%υπ.) / Μυλωνά (λ).
Πηγή : http://www.sport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου