Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Αποσύρθηκε ο Shaq!

Με ένα βιντεάκι διάρκειας περίπου δέκα δευτερολέπτων διάλεξε να ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ο Shaquille O'Neal.


Το ΝΒΑ είναι πλέον φτωχότερο. Ο Shaquille O'Neal ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση! Πολλοί δήλωναν σε όλους τους τόνους ότι αυτή θα ήταν η τελευταία του σεζόν, ωστόσο κανένας δεν περίμενε να βάλει τέλος με αυτό τον τρόπο στην καριέρα του.

Ποστάροντας ένα βιντεάκι διάρκειας περίπου δέκα δευτερολέπτων στον λογαριασμό που έχει στο Tweeter ο Shaq δήλωσε: "Τα καταφέραμε. 19 χρόνια. Για αυτό λέω πρώτα σε εσάς (σ.σ στον κόσμο) ότι εγκαταλείπω την ενεργό δράση. Σας ευχαριστώ. Σας αγαπάω, θα τα πούμε σύντομα!". Κοινώς δεν χρειάστηκε καν πενήντα λέξεις για να βάλει τέλος σε μία καριέρα που συνοδεύτηκε από αμέτρητους ατομικούς τίτλους, 4 δακτυλίδια πρωταθλητή και την ανάδειξή του ως έναν από τους 50 καλύτερους παίκτες όλων των εποχών στην ιστορία του ΝΒΑ!

Είναι σίγουρο βέβαια ότι αυτός δεν ήταν ο τρόπος που ήθελε να κλείσει την πλούσια καριέρα του. Ο "Diesel" υπέγραψε το καλοκαίρι συμβόλαιο δύο χρόνων με τους Celtics θέλοντας να διεκδικήσει ένα ακόμα πρωτάθλημα. Οι απανωτοί τραυματισμοί του όμως στον αχίλλειο τένοντα και στην γάμπα του δεξιού του ποδιού είχε ως αποτέλεσμα να αγωνιστεί μόλις σε 37 αγώνες της κανονικής περιόδου και 2 αγώνες πλέι-οφ.

Ηταν ξεκάθαρο ότι το γέρικο κορμί του δεν άντεχε πλέον στους ρυθμούς του ΝΒΑ, κάτι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι αγωνίστηκε συνολικά σε 1433 αγώνες σε κανονική περίοδο και πλέι-οφ σε 19 χρόνια! Αν και πάντα συνήθιζε να κάνει θόρυβο όμως με τις δηλώσεις του και τις ατάκες του διάλεξε τώρα έναν σχετικά αθόρυβο τρόπο να αποχωρήσει: Με ένα απλό βιντεάκι διάρκειας δέκα δευτερολέπτων. Ξέρει βέβαια ότι αυτά τα δέκα δευτερόλεπτα φέρνουν τα πάνω-κάτω στο ΝΒΑ. Οπως τα έφερε και αυτός στα 19 χρόνια που πέρασε στο παρκέ.

Ο Shaq επιλέχθηκε στο νούμερο 1 του ντραφτ του 1992 από τους Magic, στους οποίους αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια πριν μεταπηδήσει στους Lakers με τους οποίους κατέκτησε τρία σερί πρωταθλήματα  από το 2000 έως το 2002. Το 2004 παραχωρήθηκε με ανταλλαγή στο Miami, με το οπόιο έμελλε να κατακτήσει τον τέταρτο και τελευταίο τίτλο του την σεζόν 2005/06. Εκτοτε πέρασε ακόμα από τους Suns (2007-2009), τους Cavaliers (2009/2010) και τελικά τους Celtics φέτος  με τους οποίους έμελλε να ολοκληρώσει την καριέρα του.
Πηγή : http://nba.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου