Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Λαχάνιασε στα Λιόσια ο Ολυμπιακός!

Ο αήττητος Ολυμπιακός των ακριβοπληρωμένων παικτών, των πολλών λύσεων και της εξαιρετικής οργάνωσης όχι μόνο τα βρήκε σκούρα απέναντι στη διαλυμένη ΑΕΚ, αλλά κόντεψε να χάσει για πρώτη φορά στην Α1 φέτος! Οι καμικάζι του Αγγελου Κορωνιού μπήκαν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για τη νίκη και με μεγάλο τους ατού την εξαιρετική και παθιασμένη άμυνα έφεραν τους ερυθρόλευκους σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Παρόλα αυτά η ποιότητα που ομολογουμένως διαθέτει το ρόστερ της ομάδας του Ντούσαν Ιβκοβιτς, ήταν αρκετό παρά την τραγική της εμφάνιση για να πάρει το διπλό στο γεμάτο γήπεδο των Ανω Λιοσίων, κερδίζοντας με 79-74.

Τα δύο γρήγορα τρίποντα των Κέσελ και Τεόντοσιτς, έδειχναν πως ο Ολυμπιακός θα έχει ακόμα ένα εύκολο απόγευμα στο ελληνικό πρωτάθλημα από την πρώτη κιόλας περίοδο. Η ΑΕΚ όμως παρουσιάστηκε συγκεντρωμένη και εμπνευσμένη από την παρουσία του κόσμου της έκτισε μία μικρή διαφορά της τάξεως των τριών πόντων μετά από περίπου τρία λεπτά αγώνα (11-8).
Διακοπή λόγω… καπνογόνου
Σε εκείνο το σημείο κάποιος οπαδός της Ενωσης πέταξε ένα καπνογόνο, το οποίο δημιούργησε δυσμενή ατμόσφαιρα και οι διαιτητές αναγκάστηκαν να διακόψουν τον αγώνα για περίπου 15 λεπτά. Κατά την αποχώρηση του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια έγιναν και κάποιες ρίψεις αντικειμένων, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν αυτή τη φορά τραυματισμοί.
Μετά τη διακοπή του ματς η ΑΕΚ συνέχισε να ζορίζει τον Ολυμπιακό, βρίσκοντας λύσεις πότε με τον Χαρτ, πότε με τον Καστλ και κυρίως με τον Ντικούδη. Οι ερυθρόλευκοι παρόλα αυτά εκμεταλλεύτηκαν τη χαλαρότητα των γηπεδούχων στο τελευταίο λεπτό και έφεραν με τρίποντο του Χαλπερίν στην εκπνοή τη διαφορά στο +7 (28-21).
Ολυμπιακός vs Κοχαντάρεβιτς!
Ο Ολυμπιακός διεύρυνε το σερί του ακόμα περισσότερο (32-21, 13'), η ΑΕΚ έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει λόγω έλλειψης λύσεων, αλλά το πείσμα του ατσούμπαλου Κοχαντάρεβιτς την κράτησε στο παιχνίδι. Η Ενωση έσφιξε την άμυνα της, επωφελήθηκε από τις επιλογές του Νίλσεν στην επίθεση και με ψυχραιμία ροκάνισε τη διαφορά μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους (40-46, 20').
Μαθήματα πάθους από ΑΕΚ
Η ΑΕΚ αφού κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο, πήρε ακόμα περισσότερο θάρρος και του έκανε τη ζωή δύσκολη και στην επανάληψη. Με σημαντικά εύστοχα τρίποντα από τους Κοχαντάρεβιτς και Καστλ ψαλίδισε τη διαφορά και με καλάθι του αμερικανού ισοφάρισε σε 54-54 (26’)! Η περίοδος τελείωσε με θετικό πρόσημο και πάλι για την ΑΕΚ (18-14, 58-60) ωστόσο το θαύμα φάνταζε ακόμα πολύ δύσκολο να γίνει…
Αγγιξε το θαύμα!
Οσο περνούσαν τα λεπτά η ΑΕΚ πίστευε ολοένα και περισσότερο στην μεγάλη νίκη, ενώ πέρασε μπροστά στο σκορ με βολές του Χαρτ (64-63, 34’), ενώ το λιθαράκι του το είχε βάλει και ο Μίλος Τεόντοσιτς, όταν χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ και ενώ ο Ολυμπιακός προηγούταν με 63-60. Στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι ξέφυγαν με 73-66 χάρη σε καλάθι του Ερτσεγκ (38’), αλλά η ΑΕΚ και πάλι σηκώθηκε όρθια στα πόδια της και ανταπέδωσε τα χτυπήματα, μειώνοντας με μεγάλο τρίποντο του Χαρτ (71-73, 39’). Η κακή της άμυνα όμως στην επόμενη φάση, την πρόδωσε και ο Σπανούλης ελεύθερος έξω από τη γραμμή των 6.75μ. χάρισε ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του (76-71).
Το αστέρι: Ολη η ΑΕΚ είναι άξια συγχαρητηρίων! Η ομάδα του Αγγελου Κορωνιού έκανε κατάθεση ψυχής και με κορυφαίους τους Ντικούδη, Κοχαντάρεβιτς, Χαρτ και Καστλ διεκδίκησε τη νίκη μέχρι τέλους τελικά δεν τα κατάφερε και αυτό οφείλεται έως έναν βαθμό στους Γιάννη Μπουρούση και Βασίλη Σπανούλη
Πηγή: http://www.sport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου