Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Djoker no more!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε για δεύτερη φορά το Αυστραλιανό Όπεν και απέδειξε ότι δεν είναι ο αναπληρωματικός των Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ, αλλά ισάξιος πρωταγωνιστής.
Η Μελβούρνη του πηγαίνει πολύ! Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αναδείχθηκε νικητής για δεύτερη φορά στο Αυστραλιανό Όπεν.

Στον τελικό επικράτησε κατά κράτος του παιδικού φίλου και αντιπάλου, του Σκωτσέζου Άντι Μάρεϊ με 6-4 6-2 6-3 μετά από δύο ώρες και 37 λεπτά. Είχε προηγηθεί ο "παρθενικός" θρίαμβος το 2008 κόντρα στον Γάλλο Τζο-Ουίλφριντ Τσόνγκα.
Ο επονομαζόμενος και "Djoker" εξαιτίας του έξω καρδιά χαρακτήρα του, απέδειξε με τις εμφανίσεις του ότι δεν αποτελεί πλέον την... εναλλακτική λύση  για τους διοργανωτές και το κοινό, όταν στον τελικό δεν βρίσκονται ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφα Ναδάλ.
Ο 23χρονος  Σέρβος απέδειξε στη Μελβούρνη ότι πλέον πρέπει να θεωρείται ισάξιος πρωταγωνιστής με τους δύο κορυφαίους τενίστες. Θα παραμείνει στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά θα πλησιάσει τον Φέντερερ. Οι επόμενοι μήνες θα είναι ενδιαφέροντες.

Είναι ο πρώτος τενίστας μετά από αρκετά χρόνια που οδήγησε πρώτα τη χώρα του στην κατάκτηση του Davis Cup και σχεδόν ένα μήνα αργότερα αναδείχθηκε νικητής στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

Ο "Νόλε" που πλέον σοβαρεύτηκε και δεν... μιμείται τους αντιπάλους του, αφιέρωσε τον τίτλο του στην οικογένεια του, στην ομάδα του, στο σέρβικο λαό και "στα θύματα των πλημμύρων. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε και εμείς (σ.σ. οι παίκτες) όσο μπορούσαμε, αλλά δυστυχώς τίποτα δεν ήταν αρκετό. Να γνωρίζετε ότι δεν είσαστε μόνοι σας".

75 χρόνια και συνεχίζουμε

Εκπληκτικός μέχρι τον τελικό ο Άντι Μάρεϊ, τα έκανε θάλασσα πάλι στον τελικό. Σε τρεις συμμετοχές σε Grand Slam τουρνουά (δύο στο Αυστραλιανό Όπεν και μια στο US Open) δεν έχει πάρει ούτε σετ.

Ο τελευταίος Βρετανός που είχε νικήσει σε τελικό Grand Slam τουρνουά έπαιζε με ξύλινη ρακέτα και ήταν ο Φρεντ Πέρι το 1936 στο US Open. Τα βρετανικά ΜΜΕ κάθισαν και μέτρησαν ότι έχουν περάσει 270 Grand Slams από τότε.

Φανερά εκτός κλίματος τελικού ο Μάρεϊ, έκανε εύκολη τη ζωή στον συνομήλικο αντίπαλο του με το κακό σερβίς, τα αβίαστα λάθη (47 τον αριθμό) και το μόνιμο εκνευρισμό, τα σημάδια του οποίου στο πρόσωπο του δεν τον εγκατέλειψαν ούτε και στην απονομή.
Συναρπαστική αρχή, γρήγορο τέλος

Σε μια ζεστή βραδιά στη Μελβούρνη και την οροφή μισόκλειστη στη "Rod Laver Arena" οι θεατές περίμεναν ένα μεγάλο τελικό που θα παιζόταν σε πέντε σετ. Τουλάχιστον αυτό φάνηκε στην αρχή! Τα τρία πρώτα γκέιμ ολοκληρώθηκαν σε 24 λεπτά με το δεύτερο στο οποίο σέρβιρε ο Μάρεϊ να κρίνεται σε 14!

Ο τελικός οδηγήθηκε στο ένατο γκέιμ του πρώτου σετ χωρίς να έχει γίνει break. Ένα διπλό λάθος του Μάρεϊ, ένα ράλι 39 μπαλιών με νικητή τον Τζόκοβιτς και ένα άουτ φόρχαντ έδωσαν το break και το σετ στον Σέρβο.

Στο δεύτερο σετ ο Μάρεϊ άρχισε να επαναλαμβάνει τη διασημότερη... βωμολογία της αγγλικής γλώσσας όλο και πιο συχνά. Είχε βρεθεί πίσω με 5-0 και αν δεν κυνηγούσε το θεαματικό φινάλε ο Τζόκοβιτς, το σετ θα είχε τελειώσει με ένα μηδενικό δίπλα στο όνομα του. Πήρε τα επόμενα δύο γκέιμ, όμως ο "Νόλε" σέρβιρε για το σετ (6-2).
Το πολυπόθητο break στο τρίτο σετ για τον Τζόκοβιτς, ο οποίος είχε μείνει πίσω και περίμενε το λάθος του αντιπάλου του, ήρθε στο τέταρτο γκέιμ. Ο Σκωτσέζος διαμόρφωσε το 1-3 σε 3-3, όμως ξεκάθαρα αυτή δεν ήταν η βραδιά του.

Ο Τζόκοβιτς πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου, πετώντας τη ρακέτα, τη φανέλα και τα παπούτσια στο ενθουσιώδες κοινό της "Rod Laver Arena".
Πηγή: http://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου