Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

1.000.000 θεατές σε μία σεζόν!

Η Νιούκαστλ ανακοίνωσε ζημίες ύψους 38 εκ. ευρώ τη περσινή σεζόν, σε μία χρονιά που περισσότεροι από 1.000.000 οπαδοί πήγαν στο γήπεδο να στηρίξουν την ομάδα τους!
Μπορεί φέτος η Νιούκαστλ να τα πηγαίνει περίφημα, όμως οι φίλοι της ομάδας και ο ιδιοκτήτης του συλλόγου δεν θα ξεχάσουν με τίποτα την περσινή που τους βρήκε μία κατηγορία κάτω.

Παρόλα αυτά το μπάτζετ διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και η Νιούκαστλ ανέβηκε στην Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας όμως υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά.
Τη σεζόν 2008-2009 ο ιδιοκτήτης της Νιούκαστλ, Μάικλ Άσλεϊ, έψαχνε να βρει κάποιον ενδιαφερόμενο ο οποίος θα έπαιρνε τις μετοχές του και θα γινόταν το αφεντικό του συλλόγου.

Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, όμως τα χειρότερα ήρθαν με τον υποβιβασμό της ομάδας στην Τσάμπιονσιπ. Ο Άσλεϊ παρόλα αυτά δεν παράτησε την ομάδα και κράτησε το μπάτζετ σε υψηλό επίπεδο (53 εκ. ευρώ), με αποτέλεσμα η Νιούκαστλ να επιστρέψει στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ.

Ένα χρόνο μετά η διοίκηση της ομάδας ανακοίνωσε πως ο σύλλογος έχει απώλειες ύψους 38 εκ. ευρώ, παρότι ο μέσος όρος των εισιτηρίων έφτασε τους 43.388 θεατές και αποτελεί το τέταρτο μεγαλύτερο ρεκόρ στην Αγγλία για την περσινή σεζόν.

Πάνω από 1.000.000 άνθρωποι βρέθηκαν στο γήπεδο και στήριξαν την αγαπημένη τους ομάδα, γεγονός που βοήθησε έτσι ώστε το χρέος να μην γίνει υπερδιπλάσιο. Το μέλλον ωστόσο είναι ζοφερό, αφού ο Μάικλ Άσλεϊ θα πρέπει να βάλει και πάλι βαθιά το χέρι στην τσέπη έτσι ώστε να βγάλει την ομάδα του από το τέλμα. Σας θυμίζει κάτι άραγε;
Πηγή : http://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου