Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Για διασυρμό της Σιένα μιλούν οι Ιταλοί

Για ταπείνωση της Σιένα στην Ελλάδα κάνουν λόγο οι Ιταλοί μετά τη συντριβή της με 89-41 από τον Ολυμπιακό. "Ευτυχώς που το 2ο ματς ξεκινάει από το 0-0" και "δύσκολο να βρεθεί Mvp σε αγώνα προπόνησης" είναι μερικά από τα πιο γλαφυρά σχόλια των ιταλικών μίντια.
Η πρώτη επίσκεψη της Σιένα στο ΣΕΦ για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας αποδείχτηκε τραυματική εμπειρια για την πρωταθλήτρια Ιταλίας, και τα ΜΜΕ στη γειτονική χώρα εξέφρασαν την ελπίδα τους στο 2ο ματς να δουν τους "πράσινους" μεταμορφωμένους προς το καλύτερο. Αναλυτικά:
Corriere dello Sport

H Σιένα ξεκινά τα προημιτελικά με το αριστερό: 19-0 υπέρ του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα, η ομάδα του Πιανιτζάνι φτάνει να βρίσκεται και 52 πόντους πίσω κάποια στιγμή ενώ δεν ξαναμπαίνει ποτέ στο ματς.

Δύο νούμερα της Σιένα είναι χαρακτηριστικά: 1/34 δίποντα στο 28ο λεπτό και αρνητικός ο δείκτης index σε όλο το παιχνίδι (-2 στο παιχνίδι). Ελπίζουμε στον αγώνα Νο 2 της σειράς, μέσα σε 48 ώρες, να δούμε μία άλλη Σιένα, την πραγματική.

Gazzetta dello Sport

Καταστροφή για τη Σιένα σε ελληνικό έδαφος, διαλύθηκε με 48 πόντους από τον Ολυμπιακό. Η Μοντεπάσκι εγκαινιάζει τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας με ένα καταστροφικό 89-41. Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε τους Έλληνες να νικούν 47-9.

Ουδείς περίμενε έτσι την Σιένα. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα πρώτου επιπέδου, έχει ένα μπάτζετ για να νικάει και ένα συναρπαστικό κοινό που δεν έχει συχνά την ευκαιρία να ζεσταθεί υπερβολικά.

Ακόμα και οι τραυματισμοί δεν δικαιολογούν αυτή την μεγάλη διαφορά. Το παιχνίδι έληξε 89-41 και η Μοντεπάσκι δεν μπήκε στο τσακ στην ιστορία, ως η ιταλική ομάδα με την πιο βαριά ήττα στην Ευρωλίγκα.

Την Πέμπτη υπάρχει το δεύτερο παιχνίδι, πάντα στον Πειραιά. Το ευτύχημα είναι ότι ξαναρχίζει από το 0-0 αλλά ο Πιανιτζάνι, που τέτοια συντριβή δεν είχε γνωρίσει ούτε όταν προπονούσε τους Νέους, θα πρέπει να δουλέψει κυρίως με το μυαλό των παικτών του.

Sportmediaset.it

Βαριά ήττα για τη Σιένα στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών της Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός διέλυσε την ομάδα του Πιανιτζάνι με το εκκωφαντικό 89-41 (το πρώτο ημίχρονο έκλεισε 49-7).

Η ομάδα της Τοσκάνης δεν υπήρχε στο γήπεδο. Οι Χάιρστον και Λαβρίνοβιτς οι μοναδικοί με διψήφιο αριθμό πόντων, 10 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Repubblica

Η Σιένα ταπεινώθηκε στην Ελλάδα. Οι Τοσκανέζοι κατέρρευσαν, σημείωσαν μόλις 9 πόντους στο πρώτο ημίχρονο (έκλεισε στο -38) και συνετρίβησαν με το τελικό 89-41.

Η Σιένα ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο την περιπέτειά της στους 8 της Ευρωλίγκας. Οι πρωταθλητές Ιταλίας δεν μπόρεσαν ποτέ να ακολουθήσουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους και έχασαν όλες τις πρώτες μονομαχίες.

Η Μοντεπάσκι έκλεισε το πρώτο μέρος με το γελοίο 2/32 εντός πεδιάς και μόλις 9 πόντους απολογισμό. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το πρώτο καλάθι το σημείωσε μετά από 8' με τον Ζήση, όταν το σκορ ήταν ήδη 19-0.

Basketnet.net

Πολύ άσχημο το πρώτο ματς, η Σιένα υπέστη μία πραγματική ταπείνωση στην Αθήνα χάνοντας με 89-41.

Η μοναδική είδηση που μπορεί να κάνει τον Πιανιτζάνι να χαμογελάει, στη χειρότερη στιγμή της καριέρας του, ήταν  ο χρόνος συμμετοχής που πήρε ο ΜακΚάλεμπ, ο οποίος έκανε ξανά την εμφάνισή του στο παρκέ μετά από τον τραυματισμό του.

Είναι δύσκολο να βρεθεί ο Mvp του αγώνα, καθώς η τεράστια διαφορά των δύο ομάδων έκανε τον αγώνα να μοιάζει περισσότερο με προπόνηση.

Ίσως ο καλύτερος να ήταν ο Μπουρούσης, πρωταγωνιστής στο πρώτο καθοριστικό 10λεπτο, που ήταν πάντα συγκεντρωμένος στην αναμέτρηση. Από την άλλη είναι αδύνατο να βρεθεί κάποιος διασωθέντας από τη Σιένα.
Πηγή : http://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου