Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ποδοσφαιρικά αστέρια σε απραξία

Η Ελλάδα ως γνωστόν είναι ένας πολύ καλός προορισμός για ποδοσφαιριστές που έχουν ξεπεράσει το 30ο έτος της ηλικίας τους και ψάχνουν ένα καλό συμβόλαιο σε ένα πρωτάθλημα όχι και τόσο ανταγωνιστικό.

Εμείς λοιπόν εντοπίσαμε δεκαέξι παίκτες που στο παρελθόν απασχόλησαν έντονα τις μεγάλες ομάδες της Superleague και σήμερα έχουν μείνει στην ψάθα.
Η οικονομική κρίση έχει πλήξει για τα καλά την Ελλάδα (και όχι μόνο), οπότε λεφτά δεν υπάρχουν στις ομάδες ούτε για δείγμα. Το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν λοιπόν θα έχει πολλές ιδιαιτερότητες, οπότε κερδισμένοι θα βγουν αυτοί που θα επιλέξουν σωστά φθηνούς ποδοσφαιριστές.

Εμείς βρήκαμε 16 παίκτες με μεγάλο όνομα και σπουδαία καριέρα στο παρελθόν, που σήμερα έχουν μείνει ελεύθεροι και ψάχνουν ομάδα. Αρκετοί από αυτούς ήταν στα πρωτοσέλιδα στην Ελλάδα πριν λίγα χρόνια, ενώ άλλοι έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης.

Σήμερα μπορεί να είναι στα τελειώματα τους, όμως είναι βέβαιο πως σε μία ομάδα, όχι με πρωταγωνιστικό ρόλο, με πλάνο και οργάνωση θα μπορούσαν να προσφέρουν.

Οι γερόλυκοι...

Σαντιάγκο Σολάρι: 34 ετών


Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού τον ξέρουμε όλοι. Με καριέρα σε Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ και Σαν Λορέντζο είναι βέβαιο πως μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μικρομεσαίες ομάδες. Παίζει στα άκρα της επίθεσης αν και πλέον συγκλίνει προς το κέντρο.

Πιέρ Γουόμε: 32 ετών

Γνωστός γυρολόγος των ευρωπαϊκών γηπέδων ο Καμερουνέζος άσος είναι εδώ και αρκετό καιρό χωρίς ομάδα. Παίζει τόσο στο αριστερό άκρο όσο και στο κέντρο της άμυνας, ενώ στο παρελθόν έπαιξε με επιτυχία στις Βέρντερ, Εσπανιόλ, Μπολόνια, Ρόμα και Ίντερ.

Μαρσέλο Ζαλαγιέτα: 32 ετών

Αυτός και αν ακουγόταν κάποτε ότι θα έρθει στην Ελλάδα. Τον ξέρετε όλοι λοιπόν οπότε οι συστάσεις περιττεύουν. Παίζει στην επίθεση, είναι γρήγορος και ψάχνει ένα καλό συμβόλαιο.

Στιν Στάινεν: 30 ετών

Δεν τον γνωρίζουν πολλοί όμως αποτελούσε τον βασικό τερματοφύλακα της Μπριζ για δέκα χρόνια! Πάνω από 144 εμφανίσεις μετρά ο Βέλγος κίπερ. Είναι σε καλή ηλικία και σίγουρα θα μπορούσε να δώσει λύσεις.

Άλμπερτ Λούκε: 34 ετών

Από τη χρυσή σοδειά της Λα Κορούνια την δεκαετία του 2000, αποτέλεσε έναν από τους πιο ποιοτικούς μέσους εκείνης της περιόδου. Πέρασε από Άγιαξ, Μάλαγα χωρίς επιτυχία και πλέον αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.


 

Έβερτον: 30 ετών

Αυτός και αν είναι περίπτωση. Στα 30 του χρόνια μόλις με μεγάλη καριέρα σε Μπορούσια Ντόρτμουντ και Σαραγόσα με πάνω από 100 γκολ και στις δυο ομάδες σε οκτώ χρόνια. Εδώ και λίγους μήνες έμεινε ελεύθερος από την Παλμέιρας και ψάχνει ομάδα.

Πέτερ Λουσέν: 32 ετών

Απασχόλησε την ΑΕΚ τον Γενάρη, αφού έκανε προπονήσεις με την ομάδα για αρκετές εβδομάδες. Τελικά η Ένωση δεν τον απέκτησε και από τότε δεν έχει βρει κάποια ομάδα. Γνωστός για τον δυναμισμό του και τα πολλά νεύρα, όμως ένας τραυματισμός έβαλε φρένο στην καριέρα του.

Σάλομον Ολέμπε: 31 ετών

Ήρθε στην ΑΕΛ τον Γενάρη όμως τελευταία στιγμή άλλα γνώμη και έφυγε! Έκανε καριέρα στις Μαρσέιγ και Γουίγκαν, όμως εδώ και ένα χρόνο είναι στα αζήτητα. Μπορεί να προσφέρει στα αριστερά, αρκεί να είναι σοβαρός.

Ζερόμ Ροτέν: 33 ετών μέσος

Και αυτός βρέθηκε στην Αθήνα για λίγες ημέρες για λογαριασμό της ΑΕΚ, χωρίς ωστόσο να συμφωνήσει με την Ένωση. Το όνομα του έπαιξε και για την ΑΕΛ. Τελικά στα 33 του χρόνια έμεινε... μπουκάλα. Καλή περίπτωση για μικρομεσαία ομάδα.

Γιλντιράι Μπαστούρκ: 33 ετών

Κάποτε ήταν μεγάλο όνομα στην Ευρώπη. Οι πολλοί τραυματισμοί όμως του κατέστρεψαν την καριέρα. Η ποιότητα του είναι γνωστή και όποια ομάδα τον αποκτήσει θα πρέπει να γνωρίζει το ρίσκο.

Άγγελος Μπασινάς: 34 ετών

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Καριέρα σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Πόρτσμουθ. Για άγνωστους λόγους η καριέρα του έχει πάρει την κάτω βόλτα, όμως σε μία ομάδα που θα επενδύσει στην εμπειρία του μπορεί να προσφέρει.

Κρίζνοβεκ: 34 ετών

Κάποτε γινόταν σφαγή στα πρωτοσέλιδα για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Μεγάλη καριέρα στην Γερμανία με Νυρεμβέργη και Λεβερκούζεν, πλέον έχει μείνει χωρίς ομάδα. Παίζει στο κέντρο και στα άκρα και διακρίνεται για την ταχύτητα του.


 

Λουκάς Καστρομάν: 30 ετών

Κάποτε η Ρασίνγκ ήθελε 2 εκ. ευρώ από τον Παναθηναϊκό για να τον παραχωρήσει. Πλέον έχει μείνει χωρίς ομάδα αν και μόλις 30 ετών. Παίζει στο κέντρο και στο δεξί άκρο, όμως οι πολλοί τραυματισμοί δεν τον έχουν αφήσει να διακριθεί.

Κλαούντιο Λόπεζ: 36 ετών

Προχωρημένη ηλικία μεν, μεγάλη ποιότητα δε. Η πλάκα είναι πως μέχρι την περσινή σεζόν είχε γεμάτες σεζόν και κέρδισε αρκετούς τίτλους. Στο παρελθόν έπαιξε σε Λάτσιο, Βαλένθια, Αμέρικα και Ρασίνγκ. Είναι λαχείο...

Σαμπανί Νοντά: 33 ετών

Αυτός κάθε καλοκαίρι έκλεινε σε ομάδα της Ελλάδας. Τελικά βαρέθηκε και έμεινε ελεύθερος. Πολλοί τραυματισμοί, πολλές κάρτες, αλλά μεγάλη ποιότητα. Έκανε μεγάλη καριέρα στην Μονακό και την Ρεν.

Ζουλιάνο Μπελέτι: 34 ετών

Γνωστός από το πέρασμα το από την Τσέλσι και την Μπαρτσελόνα. Δεν χρειάζεται συστάσεις, είναι βέβαιο πως μπορεί να προσφέρει τόσο στα δεξιά της άμυνας όσο και το κέντρο.
Πηγή : http://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου