Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Στην Α2 η ΑΕΚ

Οι παίκτες της ΑΕΚ έκαναν το καθήκον τους στο πιο κρίσιμο ματς με τον Πανιώνιο, αλλά δεν πήραν το δώρο που περίμεναν από τη Ρόδο και η Ενωση υποβιβάστηκε στην Α2 για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η ομάδα του Αγγελου Κορωνιού επικράτησε 76-68 του Πανιωνίου, αλλά την ίδια ώρα ο Ηλυσιακός νίκησε τον Κολοσσό στη Ρόδο και έστειλε την Ενωση στην Α2.
Νευρικό ήταν το ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες, γεγονός που αποδεικνύεται από το γεγονός πως έμειναν χωρίς να σημειώσουν πόντο για περίπου δύο λεπτά. Το ρόδι έσπασε ο Αντερσον με τρίποντο για τον Πανιώνιο και από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες βάδιζαν πόντο - πόντο.
Η ΑΕΚ ήταν πάντως αυτή που έκλεισε πρηγούμενη την πρώτη περίοδο, καθώς ο Δήμος Ντικούδης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και η Ενωση ήταν μπροστά στο σκορ με 22-17 (10`).
Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου πήρε το όπλο του ο Πρόδρομος Νικολαϊδης, ο οποίος έκανε το 28-19 για την Ενωση, αλλά η απάντηση του Πανιωνίου ήταν άμεση. Με δύο τρίποντα του Παραγιού οι κυανέρυθροι βρήκαν την ώθηση για να τρέξουν σερί 10-0 και να προηγηθούν με 29-28.
Η ΑΕΚ δεν επέτρεψε στον Πανιώνιο να αυξήσει κι άλλο το σερί του και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να έχουν διαφορά μόλις τριών πόντων (40-37 υπέρ του Πανιωνίου).
Το ντέρμπι συνεχίστηκε στην τρίτη περίοδο, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να επιβάλλει το ρυθμό της και να κρατήσει το προβάδισμα, το οποίο άλλαζε διαρκώς χέρια. Η ΑΕΚ, όμως, είπε την τελευταία λέξη στην τρίτη περίοδο και με τον κορυφαίο του ματς, Δήμο Ντικούδη, κατάφερε να μπει με αέρα πέντε πόντων στα τελευταία δέκα λεπτά (58-53).
Η Ενωση πάτησε πάνω σε αυτό το προβάδισμα και το αύξησε στους εννέα πόντους οκτώ λεπτά πριν από το φινάλε (62-53). Βρισκόμενοι στο χείλος του γκρεμού οι παίκτες του Αγγελου Κορωνιού έπαιξαν με μεγάλο πάθος έως το τέλος της αναμέτρησης και δεν επέτρεψαν στον Πανιώνιο να ξαναμπεί στο παιχνίδι.
Η ΑΕΚ επικράτησε με 76-68 του Πανιώνιου, αλλά τα νέα από τη Ρόδο δεν ήταν ευχάριστα. Ο Ηλυσιακός νίκησε τον Κολοσσό κι έτσι η Ενωση αποχαιρετάει για πρώτη φορά στην ιστορία της τη μεγάλη κατηγορία.
Πηγή : http://www.sport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου