Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Κρίμα και άδικο

Ο Ολυμπιακός γύρισε έναν αγώνα που έμοιαζε χαμένος για να ηττηθεί στην παράταση με 14-13 από την Οριτσόντε Κατάνια και να αποκλειστεί από τον μεγάλο τελικό.
Οι απλήρωτες και τραυματισμένες παίκτριες του Ολυμπιακου έφτασαν μια ανάσα από τον τελικό του Τσάμπιονς Καπ.

Κόντρα σε όλα τα εις βάρος τους προγνωστικά οδήγησαν ένα χαμένο αγώνα στην παράταση για να χάσουν με 14-13 από την οκτώ φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, Οριτσόντε Κατάνια στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Καπ.
Μια λαμπάδα στο μπόι της Μπλάνκα Χιλ πρέπει να ανάψουν οι Ιταλοί. Η Ισπανίδα αγωνιζόμενη μπροστά στο κοινό της, στο Σαμπαντέλ κέρδισε με πονηριά δύο πέναλτι στην παράταση, τα οποία έκανε γκολ η Τάνια Ντι Μάριο.

Η Οριτσόντε που αποδείχθηκε "ελληνοφάγος", αφού μετά τη Βουλιαγμένη, απέτρεψε και μια δεύτερη ελληνική ομάδα από το να κρατήσει το τρόπαιο στη χώρα μας, πήγαινε για περίπατο.

Προηγήθηκε δύο φορές με διαφορά πέντε γκολ (9-4 & 11-6), όμως ο συγκλονιστικός Ολυμπιακός απάντησε με σερί 5-0 και οδήγησε τον αγώνα στην παράταση. Στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας η Σταυρούλα Αντωνάκου διαμόρφωσε το τελικό 11-11, "παγώνοντας" τον ιταλικό πάγκο.

Ντέρμπι και στην παράταση
Η Χιλ κέρδισε αποβολή από την Φιλιώ Μανωλιουδάκη και η Ντι Μάριο έβαλε μπροστά την ομάδα της στο σκορ (12-11), αλλά στην εκκίνηση του δεύτερου τρίλεπτου η Άλκηστη Αβραμίδου έφερε το παιχνίδι στα ίσα (12-12).

Η Χιλ συνέχισε το καταστροφική της έργο, βγάζοντας εκτός και την Ηλέκτρα Ψούνη δηλαδή την πολυτιμότερη παίκτρια του Ολυμπιακού μαζί με τη Μαρία Τσουρή.

 Με παίκτρια παραπάνω η Μαρτίνα Μιτσέλι έβαλε για δεύτερη φορά την ομάδα της μπροστά στο σκορ. Όμως ο Ολυμπιακός δεν είπε την τελευταία λέξη και η Μαρία Μπαλωμενάκη με μια... ρουκέτα, έκανε το 13-13 62 δευτερόλεπτα πριν από την εκπνοή.

Λίγο αργότερα εξερράγη ο Χάρης Παυλίδης όταν οι διαιτητές χρέωσαν και δεύτερο πέναλτι σε ανατροπή της Χιλ. Η Ντι Μάριο διαμόρφωσε το τελικό, όπως αποδείχθηκε, 14-13.

Το απίστευτο παιχνίδι δεν είχε τελειώσει ακόμα. Ο Ολυμπιακός είχε πέντε δευτερόλεπτα στη διάθεση του με τη γραμματεία να μετράει λάθος και να δίνει 3.3 δευτερόλεπτα. Ο Παυλίδης διαμαρτυρήθηκε και διορθώθηκε το λάθος, η διακοπή επηρέασε τις "ερυθρόλευκες" που δεν πρόλαβαν να κάνουν την προσπάθεια τους καλά καλά.

Μοναδική επιβράβευση για τις "ερυθρόλευκες" αποτέλεσε το χειροκρότημα των φιλάθλων που αποδοκίμασαν τους δύο διαιτητές.

"Χείμαρρος" οι Ιταλίδες

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης δεν έδειχνε ότι μας περίμενε τρελό φινάλε. Με πολλά προβλήματα η ελληνική άμυνα είχε μόνο την Τσουρή να κρατάει χαμηλά το σκορ.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε "άσφαιρος" το πρώτο οκτάλεπτο σε αντίθεση με την Οριτσόντε που είχε πετύχει τρία γκολ με τη Μπέγκιν, τη Ντι Μάριο και τη Ραντίτσι. Η Ίφκε Φαν Μπέλκουμ, νικήτρια πέρυσι στο LEN Trophy με τον Εθνικό, σημείωσε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού με τη Ντι Μάριο να "κρεμάει" την Τσουρή, σημειώνοντας ένα πανέμορφο γκολ (4-1).

Double score (6-3) για την Οριτσόντε στο 14' με σκόρερ την Γκαριμπότι στην παίκτρια παραπάνω. Ο Ολυμπιακός δεν φαινόταν ικανός να ακολουθήσει την 18 φορές πρωταθλήτρια Ιταλίας που με σερί 3-1 προηγήθηκε με διαφορά πέντε γκολ. Κι εκεί που χάναμε τις ελπίδες μας, η Αντωνάκου με γκολ από την περιφέρεια πραγματοποίησε το 9-5 για να ακολουθήσει η "βροχή" της τελευταίας περιόδου.

Οι Ιταλίδες αναπαύτηκαν, ο Ολυμπιακός έκλεισε τις τρύπες στην άμυνα και "οργίασε" στην επίθεση αν και δεν πήρε τίποτα από τη φουνταριστή Κάμι Κρεγκ. Το 11-6 υπέρ της Οριτσόντε έγινε μέσα σε τέσσερα λεπτά 11-11.

Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την τρίτη θέση, μια θέση καλύτερη από το φάιναλ φορ της Κέρκυρας όταν είχε χάσει πάλι από το συγκρότημα του Φορμικόνι, το Μεγάλο Σάββατο (23/4, 11.30) κόντρα στην περσινή φιναλίστ Κίνεφ Κίρισι. Κι αυτόν τον αγώνα θα τον παρακολουθήσετε live από το Sport24.gr.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 3-3, 3-2, 2-6 (κ.α), 0-1 (1ο τριλ.), 2-2 (2ο τριλ.).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΡΙΤΣΟΝΤΕ ΚΑΤΑΝΙΑ (Φορμικόνι): Ριτσιάρντι, Μιτσέλι 1, Γκαριμπότι 1, Ραντίτσι 1, Ντι Μάριο 4, Μότα 1, Χιλ 4, Βίλα 1, Μπέγκιν 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παυλίδης): Τσουρή, Κρεγκ, Ψούνη 3, Μανωλιουδάκη 3, Αβραμίδου 4, Μαυρέλου, Φαν Μπέλκουμ 1, Μπαλωμενάκη, Αντωνάκου 2.
 Πηγή : http://www.sport24.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου