Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Οι άγνωστες πτυχές του Φράνκο Κοστάνσο

ορισμένες ενδιαφέρουσες στιγμές από την καριέρα του Φράνκο Κοστάνσο, που ακούγεται για τη θέση του τερματοφύλακα στον Ολυμπιακό. Το μεγάλο ταλέντο στην Αργεντινή, ο τραυματισμός σοκ, το άσχημο ντεμπούτο στην Βασιλεία, η καταξίωση και οι ασκήσεις... ηρεμίας (videos).
Ο Φράνκο Κοστάνσο είναι μία αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση ποδοσφαιριστή, αφού συνδυάζει ποιότητα και εκρηκτικό χαρακτήρα. Κάτι σαν τον Πάμπλο Γκαρσία δηλαδή του ΠΑΟΚ.

Ψάχνοντας λίγο την καριέρα του για τα σημαντικότερα γεγονότα που θα μπορούσαμε να βρούμε, καταλήξαμε στο εξής. Σπουδαία κλάση τερματοφύλακα, λίγο... παρακινδυνευμένες αποφάσεις, αρχηγός και εντελώς απρόβλεπτος.
Γεννημένος στο Ρίο Κουάρτο της Αργεντινής στις 5 Σεπτεμβρίου του 1980, ο Κοστάνσο ξεκίνησε την καριέρα του στην Ρίβερ Πλέιτ και αμέσως σε νεαρή ηλικία κατάφερε να γίνει ο βασικός της τερματοφύλακας.

Δυστυχώς για τον ίδιο πάνω που πήγε να καθιερωθεί ένας σοβαρός τραυματισμός τον άφησε πίσω και τη θέση του κάτω από τα γκολπόστ κέρδισε άλλο ένα σπουδαίο ταλέντο για την εποχή. Μιλάμε φυσικά για τον Λουξ, που σήμερα αγωνίζεται στην Μαγιόρκα.

Το σύντομο πέρασμα από την Ισπανία

Ο λίγος χρόνος στην Ρίβερ τον έφερε στην Ισπανία και την Αλαβές, όμως αν και βασικός δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του στο να γλυτώσει τον υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία.

Τελικά μετά από λίγο διάστημα ζήτησε από τους ανθρώπους της ομάδας να τον πουλήσουν, καθώς ήθελε να συνεχίσει σε υψηλό επίπεδο. Κάπου εκεί ήρθε και η πρόταση της Βασιλείας που τον απέκτησε με περίπου 2 εκ. ευρώ.


 


Δύσκολη αρχή και αναγνώριση

Το ξεκίνημα στην Ελβετία μόνο εύκολο δεν ήταν. Ο Κοστάνσο στο ντεμπούτο του τα έκανε θάλασσα, ενώ στη δεύτερη συμμετοχή του πέτυχε αυτογκόλ! Παρόλα αυτά ο δεύτερος γύρος ήταν εκπληκτικός και ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος γκολκίπερ του πρωταθλήματος.

Στα πέντε χρόνια που βρίσκεται στην Βασιλεία έχει ξεχωρίσει για τρία πράγματα. Την ηγετική του φυσιογνωμία, τις ντρίπλες με τη μπάλα στα πόδια και τα πολλά νεύρα που έχει καμία φορά.

Ασκήσεις ηρεμίας...

Μάλιστα το καλοκαίρι του 2009 σε παιχνίδι της Βασιλείας με την Ζυρίχη ο Κοστάνσο είχε διαμάχη με έναν συμπαίκτη του. Το αποτέλεσμα ήταν να βγει εκτός εαυτού και να πιάσει τον μέσο της ομάδας του από τα μαλλιά!

Η Βασιλεία των τιμώρησε σκληρά, όπως και η ομοσπονδία της Ελβετίας, ενώ του ζητήθηκε να παρακολουθήσει μαθήματα ασκήσεων ηρεμίας για να κατευνάσει τα νεύρα του.


 


Κλείνοντας

Στα 30 του χρόνια πρόκειται για πολύ έμπειρο τερματοφύλακα που γνωρίζει αρκετά καλά τι θα πει πρωταθλητισμός, σε ένα πρωτάθλημα που μοιάζει με το δικό μας.

Μοναδικό ελάττωμα για τον Κοστάνσο οι συχνοί τραυματισμοί που τον ταλαιπωρούν και δεν τον έχουν αφήσει να βγάλει μέσο όρο πάνω από 24 ματς ανά σεζόν και φυσικά οι "τρέλες" που κάνει σε ορισμένα παιχνίδια. Πάντως το γεγονός ότι έχει ιταλικό διαβατήριο σίγουρα θα λειτουργήσει υπέρ της απόκτησης του ως ελεύθερος.

Οι τίτλοι του Κοστάνσο

Πρωταθλήματα Κλαουσούρα: 2002, 2003, 2004
Κύπελλο Ελβετίας: 2007, 2008, 2010
Πρωτάθλημα Ελβετίας: 2008, 2010
Πηγή : http://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου