Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Στη Τζένοα ο Παπασταθόπουλος

Η Μίλαν απέκτησε με κανονική μεταγραφή τον Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ έναντι 7.000.000 ευρώ, δίνοντας πίσω στη Τζένοα τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.
Μετά από συνάντηση που διήρκεσε τρεις ώρες, ο αντιπρόεδρος της Μίλαν και ο πρόεδρος της Τζένοα, Ενρίκο Πρετσιόζι βρήκαν τη "χρυσή τομή" αναφορικά με τον Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ, με τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών να έχει αντίκτυπο και στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Συγκεκριμένα, η Μίλαν αγόρασε το 100% των δικαιωμάτων του Μπόατενγκ από τους Γενοβέζους έναντι του ποσού των 7.000.000 ευρω (ο Γκανέζος είχε αποκτηθεί το περασμένο καλοκαίρι ως δανεικός ενώ αργότερα έπαιζε με τη μορφή συνιδιοκτησίας), ενώ επέστρεψαν στους πρωταθλητές Ιταλίας οι Αμέλια (πλήρωσε 2.500.000 ευρώ), Παλόσκι, Στράσερ, Τζιγκόνι και Οντουαμάντι.
Στον αντίποδα, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος γύρισε στο "Λουίτζι Φεράρις" (κανονική μεταγραφή) έναν χρόνο μετά την πώλησή του στους "ροσονέρι", ενώ το δρομόλογιο Μιλάνο-Γένοβα θα κάνει και ο Μπερέτα.

"Δύο ομάδες όπως η Τζένοα και η Μίλαν δεν μπορούν να μαλώνουν, συνεπώς βρήκαμε τη λύση και ο Μπόατενγκ θα ανήκει ολοκληρωτικά στη Μίλαν", τόνισε ο Ενρίκο Πρετσιόζι, ξεκαθαρίζοντας ότι ο μοναδικός παίκτης πλέον που θα είναι υπό καθεστώς συνιδιοκτησίας μεταξύ των δύο ομάδων θα είναι ο επιθετικός, Μπερέτα.

"Ο Μπόατενγκ ήταν σημαντικός για τη Μίλαν όμως εμείς δεν θελήσαμε να το εκμεταλλευτούμε αυξάνοντας την τιμή του, ο παίκτης κόστισε την ρήτρα που είχε μπει αρχικά.

Σε αυτή τη συμφωνία διακινήθηκαν λίγα χρήματα και αυτά τα λίγα πήγαν στη Τζένοα. Είναι μία συμφωνία που συνολικά έκανε χαρούμενη τη Μίλαν και προσέφερε ηρεμία στη Τζένοα.

Οι στόχοι ήταν διαφορετικοί αλλά ήταν επίσης αναπόφευκτο να οδηγηθούμε σε συμφωνία. Υπήρχαν φυσικά διαφωνίες χωρίς όμως ποτέ να ανέβουν οι τόνοι", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας των "ροσομπλού".

Ο Πρετσιόζι ήταν διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν συζητήθηκε η περίπτωση του Μάρκο Μποριέλο, του πρώην άσου της Τζένοα, ο οποίος αγωνίστηκε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ως δανεικός στη Ρόμα από τη Μίλαν.

"Δεν μιλήσαμε καθόλου για αυτό το θέμα, δεν έχουμε τη δυνατότητα να καλύπτουμε το κασέ ενός παίκτη που παίρνει 3-4 εκατομμύρια ευρώ το χρονο".

Όσον αφορά στο αν η Τζένοα θα κρατήσει στο ρόστερ της τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο (υποψήφιος στόχος και του Ολυμπιακού), ο οποίος γύρισε στο "Λουίτζι Φεράρις" μετά από το πρωτάθλημα που πήρε με τη Μίλαν, απάντησε:

"Είχε τεθεί εκτός πλάνων μας αλλά τώρα ξαναγύρισε και θα πρέπει να ενταχθεί στην ομάδα".

Ουσιαστικά, το μέλλον του "Sokratis" θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το ποια θα είναι η κρίση του νέου τεχνικού, με τα ρεπορτάζ από τη γειτονική χώρα να φέρνουν τον άλλοτε τεχνικό του Παναθηναϊκού, Αλμπέρτο Μαλεζάνι, ως το πρώτο φαβορί για να καθήσει στον πάγκο της Τζένοα (ο πρόεδρος των Γενοβέζων έχει δηλώσει ότι θα ανακοινώσει την Πέμπτη το όνομα του νέου προπονητή).
Πηγή : http://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου