Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Αυτοκτόνησε ο Πιέρ Κινόν

Τέλος στη ζωή του έβαλε ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο επί κοντώ το 1984, ο Γάλλος Πιέρ Κινόν. Άγνωστο τι τον οδήγησε σε αυτή την πράξη.
Η οικογένεια του στίβου θρηνεί το χαμό του Πιέρ Κινόν. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης το 1984 στο επί κοντώ αυτοκτόνησε σε ηλικία 49 χρόνων.

Δεν έχει γίνει γνωστό το αν ο Κινόν άφησε ένα σημείωμα στο οποίο να εξηγεί το λόγο που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη. Μετά το τέλος της καριέρας του ζούσε στη γαλλική πόλη Βαρ και ήταν ιδιοκτήτης ορισμένων εστιατορίων στην περιοχή.
"Οι κοντινοί του άνθρωποι μου επιβεβαίωσαν την πληροφορία", τόνισε ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας, Μπερνάρ Ασαλέμ.

Είναι ένας από τους πρώτους καλούς Γάλλους επικοντιστές. Ένα χρόνο πριν νικήσει στο Λος Άντζελες το φαβορί, τον επίσης Γάλλο Τιερί Βινιερόν είχε καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ με 5.82.

Υπήρξε ο πρώτος αθλητής που αποπειράθηκε να ξεπεράσει τα 6.00 μέτρα, ήταν ωστόσο νωρίς για έναν επικοντιστή. Το 1996 ο επικοντιστής Ζαν Γκαλφιόν μιμήθηκε τον άθλο του Κινόν, αφιερώνοντας τη νίκη-έκπληξη σε αυτόν.

ον ένιωθα πολύ κοντά μου. Μιλούσαμε συχνά στο τηλέφωνο. Συμμετείχαμε και σε μια ρεγκάτα μαζί πριν από ένα μήνα. Πέρασε όμορφα και ήταν ευτυχισμένος. Ήταν ιδιαίτερα συναισθηματικός", τόνισε ο Γκαλφιόν που προπονούνταν και αυτός από τον Ζαν-Κλοντ Περέν.
Πηγή : http://www.sport24.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου