Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Στο -4 από... αέρος!

Οι αμυντικοί του Εργοτέλη κατάφεραν να απενεργοποιήσουν το σούπερ όπλο του Παναθηναϊκού, που λέγεται Σισέ, ωστόσο οι πράσινοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα με δύο παίκτες που, η αλήθεια είναι πως δεν έχουν καλή σχέση με το γκολ. Από δύο κεφαλιές, λοιπόν, των Ζιλμπέρτο Σίλβα και Καντέ από ισάριθμα κόρνερ των Νίνη και Χριστοδουλόπουλου, το Τριφύλλι επικράτησε με 2-0 των κρητικών και μείωσε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (σ.σ. αγωνίζεται την Κυριακή στον Βόλο) στους τέσσερις βαθμούς.
Η ομάδα του Φερέιρα έδειξε δύο πρόσωπα, παίζοντας καλά στο πρώτο ημίχρονο, όπου πέρα από τα γκολ είχε και κάποιες άλλες φάσεις, κυρίως με τον ορεξάτο Νίνη, αλλά στο δεύτερο 45λεπτο έριξε ταχύτητα, με συνέπεια το συγκρότημα του Καραγεωργίου να αποκτήσει τον έλεγχο και να κυνηγήσει κάποιο γκολ, αλλά ο εξαιρετικός Τζόρβας νίκησε τον Μπούντιμιρ σε όλες τις μονομαχίες τους!
Πως παρατάχθηκαν οι ομάδεςΜε τον Ιωαννίδη στο αριστερό άκρο αντί του τιμωρημένου Σπυρόπουλου, τον Χριστοδουλόπουλο στο αριστερό "φτερό" στη θέση του ανέτοιμου Λέτο και τον Νίνη να ξεκινάει τελικά αντί του Καραγκούνη, με τον οποίο διεκδικούσαν τη θέση του αριστερού εσωτερικού μέσου, παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, στο κλασικό 4-3-3 του πορτογάλου. Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Καραγεωργίου κατέβασε τον Εργοτέλη με τρεις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τον Αρη, με τους Αλεξόπουλο, Γιαλούση και Μπέτο να παίρνουν τις θέσεις των Σασιασβίλι, Ρουμπάκη και Μπέτο στο 4-3-3 των κιτρινόμαυρων.
Γκολ ο Ζιλμπέρτο μετά από 23 μήνες!
Οι πράσινοι ξεκίνησαν με γκολ από τα... αποδυτήρια, αφού προηγήθηκαν μόλις στο 7ο λεπτό, με έναν παίκτη που αγνοούσε το γκολ από τις 7 Μαρτίου του 2009, όταν είχε σκοράρει εναντίον της ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ. Ο λόγος για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος με κεφαλιά ψαράκι, ύστερα από κόρνερ του Νίνη και πρώτη κεφαλιά-πάσα του Μπουμσόνγκ, έκανε το 1-0 για το Τριφύλλι, παραβιάζοντας την εστία του Δασκαλάκη μετά από 309 λεπτά την οποία κρατούσε ανέπαφη ο κρητικός γκολκίπερ!
Ανέβηκε και απείλησε ο ΕργοτέληςΟ Νίνης που ήταν ορεξάτος είχε δύο σουτ στο 10' και στο 12' που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Σηφάκη και από εκεί και πέρα ο Εργοτέλης ανέβασε την απόδοσή του και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 14' και στο 15' Ζούνιορ και Μπούντιμιρ πραγματοποίσαν τα πρώτα σουτ των κρητικών, αλλά η μεγάλη στιγμή ήρθε στο 18' με τον Βερπακόφσκις να βγάζει πολύ όμορφα στον Ολίσε, που έπιασε το σουτ, με τον Τζόρβα να αποκρούει σε κόρνερ. Απ' το κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Ολίσε που έκανε το σουτ, ο Βερπακόφσκις έβαλε την προβολή, αλλά δεν την βρήκε, με συνέπεια να περάσει άουτ...
4η ασίστ Λάζαρου, πρώτο τέρμα του ΚαντέΣτη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, μέχρι να φτάσουμε στο 38'. Ο Νίνης έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ, με τον Δασκαλάκη να μπερδεύεται από την αλλαγή πορείας της μπάλας στον αέρα και να τη διώχνει όπως όπως σε κόρνερ. Από το κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου (σ.σ. έφτασε τις 4 ασίστ), ο Καντέ (πρώτο φετινό τέρμα) με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 2-0 ένα λεπτό αργότερα, με τον Καραγεωργίου να βάζει τις φωνές στους αμυντικούς του, που δέχθηκαν και πάλι γκολ από στημένη φάση...
Ο Τζόρβας νίκησε τον ΜπούντιμιρΤο ημίχρονο έκλεισε με μεγάλη ευκαιρία για τον Εργοτέλη, ώστε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Στο 44', λοιπόν, από βαθιά μπαλιά του Ζούνιορ, ο Μπούντιμιρ ξεχύθηκε προς την πράσινη περιοχή, ο Καντέ δεν μπόρεσε να τον ανακόψει με τάκλιν και ο κροάτης φορ βγήκε  τετ α τετ με τον Τζόρβα, αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε με το πόδι από τον τερματοφύλακα των πρασίνων που κράτησε το μηδέν για την εστία του.
Λάθη οι πράσινοι, τον έλεγχο οι κιτρινόμαυροιO Παναθηναϊκός έριξε την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο, με τους παίκτες του Τριφυλλιού να μην μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους κάνοντας πολλά λάθη και τον Σισέ να είναι καλά κλεισμένος από τους Χίμπλινγκερ και Αλεξόπουλου. Αυτό προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί ο Εργοτέλης, που ήταν καλύτερος στην επανάληψη, όμως παρότι έφτιαχνε φάσεις δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός για τον Τζόρβα.
Μαζεμένες αλλαγέςΣε διπλή αλλαγή προχώρησε ο Καραγεωργίου στο 62' με τους Κυριακίδη, Φραγκουλάκη να αντικαθιστούν τους Μπέτο και Ολίσε, ενώ τον μιμήθηκε δέκα λεπτά αργότερα και ο Φερέιρα, με τους Καραγκούνη, Μαυρία να μπαίνουν αντί των Νίνη και Γκοβού. Η ποιότητα του ματς είχε πέσε κατακόρυφα, με τις αλλαγές να κλείνουν στο 80' με τους Σιμάο (αντί Κατσουράνη) και Καρέλη (αντί Ρομάνο) να μπαίνουν για τα τελευταία λεπτά, δίχως να αλλάξει κάτι, αφού ο Μπούντιμιρ στο 90' και πάλι απέτυχε να σκοράρει.
Πηγή: http://www.sport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου