Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Το τρόπαιο η Μπέρμιγχαμ

Με γκολ του Ομπαφέμι Μάρτινς στο 89' η Μπέρμιγχαμ νίκησε με 2-1 την Άρσεναλ στο "Γουέμπλεϊ" και κατέκτησε το Λιγκ Καπ
Οι "Blues" άνοιξαν το σκορ στο 28' με τον Νίκολα Ζίγκιτς, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στσέζνι με κοντινή κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά-πάσα του Ρότζερ Τζόνσον.

Πριν το ημίχρονο κατάφεραν οι "κανονιέρηδες" να απαντήσουν με τον Ρόμπιν φαν Πέρσι να σκοράρει στο 39' με γυριστό σουτ στην κίνηση μετά από προσπάθεια και σέντρα του Αντρέι Αρσάβιν από δεξιά.
Ο Μάρτινς μπήκε στο ματς στο 83' και στο 89' χάρισε το τρόπαιο στην Μπέρμιγχαμ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα σε κενό τέρμα έπειτα από το τραγικό λάθος των Στσέζνι και Κοσιελνί, οι οποίοι δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν και αδράνησαν μετά από κεφαλιά του Ζίγκιτς.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που κατακτά το Λιγκ Καπ η Μπέρμιγχαμ, με την πρώτη να είναι το 1963 με αντίπαλο την Άστον Βίλα σε διπλό τελικό, ενώ έχει και χαμένο τελικό το 2001 από την Λίβερπουλ.

Γενικά μάλιστα είναι μόλις ο δεύτερος τίτλος στην ιστορία της, ενώ εξασφάλισε έξοδο στο Europa League.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Στσέζνι, Σανιά, Ντζουρού, Κοσιελνί, Κλισί, Αλέξ Σονγκ, Νασρί, Ροζίτσκι, Γουΐλσιρ, Αρσάβιν (77' Σαμάκ), Φαν Πέρσι (69' Μπέντνερ).
ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ: Φόστερ, Στέφεν Καρ, Ρότζερ Τζόνσον, Γιράνεκ, Ρίντζγουελ, Γκάρντνερ (50' Μποσεζούρ), Μπάρι Φέργκιουσον, Φάχεϊ (83' Μάρτινς), Μπόιερ, Σεμπάστιαν Λάρσον, Ζίγκιτς (92' Κάμερον Τζέρομ).
Πηγή : http://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου