Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-2

Ραντεβού με τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ έστειλε τον Παναθηναϊκό ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος επιθετικός με δύο προσωπικά γκολ (58', 67') οδήγησε την ομάδα του απέναντι στην αποδεκατισμένη ΑΕΚ, στην κορυφή των πλέι οφ και στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Ο Παναθηναϊκός πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ χάρη στον κορυφαίο σκόρερ του Τζιμπρίλ Σισέ που με δύο προσωπικά γκολ οδήγησε στα "αστέρια" της Ευρώπης την ομάδα του.

Ο πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκα μετά τον Ολυμπιακό Βόλου βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και με την ΑΕΚ σκοράροντας στο 58' (σουτ) και 67' (κεφαλιά) και στέλνοντας τους οπαδούς του Παναθηναϊκού αλλά και τους διοικούντες του στα ουράνια.
Παρά το άσχημο πρώτο ημίχρονο που οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι (οριζόντιο) με τον Κατσουράνη, το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα καθώς και οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν μια καλή ευκαιρία.

Οταν στην επανάληψη το κατάφεραν οι παίκτες του Χιμένεθ (ευκαιρία με σουτ και κεφαλιά ο Μπαχά) τότε ο Σισέ πιθανών να "θορυβήθηκε" και με δύο γκολ, χάρισε μια ακόμα νίκη στο "τριφύλλι" που έσπασε την παράδοση στα πλέι οφ και εκτός από την δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερμάτισε και πρώτο στα πλέι οφ, κατακτώντας το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η βαθμολογία (6η αγωνιστική)

 
1. Παναθηναϊκός 13 βαθ.
2. ΠΑΟΚ 12 βαθ.
3. ΑΕΚ 8 βαθ.
4. Ολυμπιακός Βόλου 6 βαθ.

Γήπεδο:  Ολυμπιακό στάδιο

Διαιτητής: Τριτσώνης Σταύρος (Αθηνών)

Βοηθοί: Ακρίβος Χρήστος (Αθηνών) - Ευθυμιάδης Δαμιανός (Πιερίας)

Τέταρτος διαιτητής: Μήτσιος Χρήστος (Ηπείρου)

Κίτρινες: - / Σαριέγκι

Κόκκινες: - / -

Γκολ: Σισέ 58', 67'

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Ματέο, Καράμπελας, Νταντόμο, Μάκος, Ντρπιτς, Γκέντσογλου (64' Κλωναρίδης), Καφές (71' Εντερ), Σκόκο, Λαγός (79' Γκερέιρο), Μπαχά.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Κοτσόλης, Μπουμσόνγκ, Βύντρα (46' Χριστοδουλόπουλος), Σαριέγγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Νίνης (63' Καραγκούνης), Μαρίνος, Λέτο, Σισέ.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρά τις σημαντικές απουσίες στο ρόστερ της ΑΕΚ όπως οι Λυμπερόπουλος, Γεωργέας, Δέλλας, Γιάχιτς, Μίτσελ, Νασούτι και Μπλάνκο παρέταξε το καλύτερο σχήμα που είχε στην διάθεσή του.

Την εστία του Σάχα υπερασπίζονταν οι Ματέος, Καράμπελας, Νταντόμο και Ντρπιτς ως γραμμή άμυνας και στον ρόμβο της μεσαίας γραμμής ήταν οι Γκέντσογλου, Καφές, Λαγός και Μάκος. Σκόκο και Μπαχά ήταν οι δύο παίκτες που είχαν αναλάβει ρόλο επιθετικών με τον Αργεντίνο να είναι λίγο πιο πίσω.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μπορεί να είναι και πάλι στα σχέδια του τον Κατσουράνη που πήρε την θέση του Σιμάο, ωστόσο έχασε σε σχέση με το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ τον "άρρωστο" Σπυρόπουλο ενώ έκανε αναγκαστική αλλαγή στο ζέσταμα τον Τζόρβα που υπέστη θλάση και έβαλε τον Κοτσόλη. Έτσι, στο αριστερό άκρο αγωνίστηκε ο Καντρέ, δεξιά πήγε ο Βύντρα και κεντρικό δίδυμο ήταν οι Σαριέγκι και Μπουμσόνγκ.

Στην μεσαία γραμμή στο τελευταίο του ματς με την φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα με τον Κατσουράνη δίπλα του και τον Νίνη λίγο πιο μπροστά. Στα άκρα ήταν ο Μαρίνος και ο Λέτο ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Άχαρη εικόνα οι άδειες κερκίδες... επηρέαζαν τους παίκτες

Το πρώτο δεκάλεπτο στο ματς ήταν ίδιο με την εικόνα στην εξέδρες. Άχαρο και χωρίς ουσία αφού οι 22 ποδοσφαιριστές έδειχναν χωρίς πνοή από την εξέδρα που όσο να' ναι δίνει "ζωή" και στο παιχνίδι των ποδοσφαιριστών.

Οι φιλοξενούμενοι στο 6' είχαν την πρώτη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ αλλά το σουτ του Κατσουράνη απέκρουσε ο Σάχα. Τέσσερα λεπτά αργότερα (10') ο Σκόκο εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Κοτσόλης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Ανέβασαν ρυθμό οι παίκτες του Φερέιρα

Οι παίκτες τους Παναθηναϊκού με την πάροδο του χρόνου ανέβαζαν ρυθμούς και παρόλο που έδειχναν να έχουν μειονέκτημα στην μεσαία γραμμή έλεγχαν την ροή του αγώνα. Στο 13' μετά από κόρνερ του Λέτο, ο Μπουμσόνγκ έκανε την γυριστή κεφαλιά και άθελά του ο Σισέ σχεδόν πάνω στην γραμμή απομάκρυνε.

Η απάντηση της "Ενωσης" ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα (17') όταν μετά από εξαιρετική σέντρα του Καράμπελα από δεξιά, ο Λαγός πετάχτηκε στην πλάτη των Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι αλλά δεν πρόλαβε την πορεία της μπάλας σε θέση βολής.

Ο Νίνης μετά από ατομική ενέργεια και σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής "κόπηκε" (η μπάλα πέρασε κόρνερ) στο 22'. Στην εξέλιξη της φάσης, οι Καντέ και Βύντρα από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσαν να σκοράρουν για την ομάδα τους.

Stop από Σάχα... και δοκάρι

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους όταν σταματούσαν τους αντιπάλους τους ενώ από την αντίπερα όχθη οι φιλοξενούμενοι είχαν ανούσια πίεση, αφού έφταναν πολλές φορές μέχρι την αντίπαλη περιοχή χωρίς ωστόσο να κάνουν κάτι καλό.

Στο 24' και πάλι ο Νίνης βρέθηκε σε θέση βολής και ενώ αριστερά του θα μπορούσε να πασάρει στον αμαρκάριστο Λέτο, αλλά το σουτ του Ελληνα μέσου πέρασε μόλις άουτ.

Ακριβώς με την συμπλήρωση του ημίωρου, οι παίκτες του Παναθηναϊκού άγγιξαν το γκολ αλλά στάθηκαν άτυχοι, όταν μετά την πάσα του Σισέ στον Κατσουράνη, ο μέσος του «τριφυλλιού» σούταρε ψιλοκρεμαστά ο Σάχα με εντυπωσιακό τρόπο έδιωξε και η μπάλα αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι πέρασε κόρνερ.

Χωρίς καθαρό μυαλό

Οι παίκτες του Φερέιρα φαίνονταν να μην μπορούν να κάνουν πράξη τις ευκαιρίες που τους δίνονταν γεγονός που πολλές φορές μπορεί να σου βγει μπούμερανγκ στο ματς. Μετά από ένα δεκάλεπτο χωρίς ευκαιρία εκατέρωθεν και ενώ οι γηπεδούχοι απλά απομάκρυναν την μπάλα μπροστά από την άμυνά τους, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχασαν δύο ακόμα σημαντικές ευκαιρίες.

Στο 40’ αρχικά ο Λέτο αφού πέρασε κάτω από τα πόδια τον Ματέος μπήκε στην περιοχή από πλάγια και σούταρε δυνατά πάνω στον Σάχα, την στιγμή που στην μικρή περιοχή του φώναζε ο Κατσουράνης για πάσα.


Στο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο Νίνης βρήκε με την πρώτη κάθετη πάσα στο ματς τον Σισέ που προσπάθησε με το αριστερό στην κίνηση να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρο αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Μέσα ο Λάζαρος, ευκαιρία ο Μπαχά

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο κάνοντας εκ νέου νέα αναγκαστική αλλαγή αφού ο Βύντρα είχε κάποιες ενοχλήσεις από το πρώτο μέρος και έβαλε στην θέση του τον Χριστοδουλόπουλο. 'Ετσι, ο αριστεροπόδαρος μέσος πήγε στο δεξί άκρο και ο έτερος συμπαίκτης του μετατέθηκε στην άμυνα.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα και πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της επανάληψης, ο Σκόκο βρήκε με ωραία κάθετη τον Μπαχά που από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Ο ίδιος πρωταγωνιστής αστόχησε και πάλι στο 54' μετά από σέντρα του Νταντόμο αλλά ο Μπαχά με κεφαλιά αυτή την φορά "σημάδεψε" λίγο πάνω από την εστία του Κοτσόλη.

Ένα λάθος, μία κόντρα και 0-1

Την ώρα που ο Φερέιρα είχε φωνάξει στον πάγκο τον Καραγκούνη και του έδινε οδηγίες για να βρει λύσεις στην επίθεση, σε μία ανύποπτη στιγμή στο 58', ο Σισέ μετά από μια πάσα του Χριστοδουλόπουλου που δεν μπόρεσε να διώξει ο Ντρπιτς, ο Γάλλος με τάκλιν κέρδισε την μπάλα και από τον Ματέος και με δυνατό σουτ νίκησε τον Σάχα κάνοντας το 0-1.

Γκολ που πανηγύρισε έξαλλα τόσο ο Γάλλος επιθετικός όσο και οι διοικούντες του "τριφυλλιού" στο μπουθ που φιλοξενούνταν γνωρίζοντας ότι πλέον είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση στα πλέι οφ.

Προσωπική υπόθεση του Γάλλου σταρ

Οι δύο τεχνικοί μετά το 0-1 προχώρησαν σε αλλαγές με τον Φερέιρα να βάζει στο ματς τον έμπειρο Καραγκούνη αντί του κουρασμένου Νίνη, ενώ ο Χιμένεθ έδωσε ευκαιρία στον νεαρό Κλωναρίδη να δείξει τα προσόντα του σε ένα σπουδαίο ματς παίρνοντας την θέση του Γκέντσογλου.

Οι φιλοξενούμενοι στο 67' ουσιαστικά "κλείδωσαν" την νίκη με προσωπική υπόθεση του πρώτου σκόρερ της Σούπερ Λίγκα, Τζιμπρίλ Σισέ να εκμεταλλεύεται ένα φάουλ του Καραγκούνη και στο δεύτερο δοκάρι να πετυχαίνει το 0-2 με κοντινή κεφαλιά.

Ένα γκολ που σαφώς έδειχνε πλέον "ορθάνοικτα" τον δρόμο στον Παναθηναϊκό για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού με βάση την εικόνα των γηπεδούχων δύσκολα θα μπορούσαν να ανατραπούν τα πράγματα στα τελευταία 20 λεπτά.

Μέσα οι έμπειροι Εντερ και Γκερέιρο

Στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά, ο Μανόλο Χιμένεθ έβαλε στο ματς τόσο τον Λουίς Λίμα Εντερ όσο και τον Ρότζερ Γκερέιρο, αντί των Καφέ και Λαγό θέλοντας να κάνει μια ύστατη προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό.

Ωστόσο, δεν ήταν εύκολο αφού οι παίκτες του Παναθηναϊκού με καλή κατοχή της μπάλας, συνεχή κυκλοφορία της και πολυπρόσωπη άμυνα δεν άφηναν πολλά περιθώρια στους αντιπάλους τους.

Τελευταίες καλές φάσεις του αγώνα έγινε και πάλι από το "τριφύλλι" με τον Χριστοδουλόπουλο στο 85' να σουτάρει μόλις άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο εκ των κορυφαίων του αγώνα Σεμπαστιάν Λέτο αφού πέρασε δύο αμυντικούς της ΑΕΚ, σούταρε και ο Σάχα απομάκρυνε.
Πηγή : http://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου