Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Μητσάρα γερά και χρόνια σου πολλά

Σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια γεννήθηκε ο πιο ολοκληρωμένος Έλληνας μπασκετμπολίστας των τελευταίων ετών . Ο λόγος για τον Δημήτρη Διαμαντίδη που θέλει να γιορτάσει τα γενέθλια του χαρίζοντας την πρόκριση στον τελικό της Euroleague για τον Παναθηναϊκό.
Όλα τα παιδιά στην τρυφερή τους ηλικία έχουν και από ένα πρότυπο το οποίο θαυμάζουν για τα κατορθώματα του εντός αγωνιστικού χώρου, όταν πρόκειται για τον αθλητισμό, και τους τίτλους που κατακτά με την ομάδα του.

Τα μικρά ελληνόπουλα μπορεί να ζουν σήμερα σε μία δύσκολη οικονομικά εποχή και να βομβαρδίζονται καθημερινά από την ανοησία της τηλεόρασης και του φανατισμού των γηπέδων, όμως μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και ένας αθλητής που προκαλεί τον θαυμασμό
Μιλάμε φυσικά για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού Δημήτρη Διαμαντίδη, που όλα αυτά τα χρόνια με τη στάση που έχει κρατήσει αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τους μικρούς φίλους του αθλητισμού.

Από την Καστοριά, στον Ηρακλή και μετά στον Παναθηναϊκό, ο Μήτσος κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Παίζει άμυνα, παίζει επίθεση, βάζει τρίποντα, παίρνει ριμπάουντ. Ένας πραγματικός 3D player.

Ο, για πολλούς, κορυφαίος Έλληνας καλαθοσφαιριστής κλείνει σήμερα (6 Μαΐου 1980) τα 31 του χρόνια και έχει μία χρυσή ευκαιρία να το γιορτάσει με μία πρόκριση επί της Σιένα που θα φέρει τον Παναθηναϊκό μία ανάσα από την κατάκτηση της Euroleague για έκτη φορά στην ιστορία του.


 


Τυχαίο; Δεν νομίζω...

Ο Διαμαντίδης γεννήθηκε στην Καστοριά την ημέρα που ο Νίκος Γκάλης έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ελλάδας, μία σύμπτωση που μόνο τυχαία δεν είναι αν σκεφτεί κανείς την πορεία του στη συνέχεια.

Τα πρώτα του βήματα στα παρκέ έκανε με την ομάδα του Ηρακλή το 1999 και τη σεζόν 2003-2004 ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος καλαθοσφαιριστής στην Α1.

Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον νεαρό τότε Διαμαντίδη και με τον δάσκαλο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατάφερε να τελειοποιήσει το ταλέντο του και να οδηγήσει τόσο την Εθνική ομάδα όσο και τους πράσινους στην κορυφή της Ευρώπης. Με τον Παναθηναϊκό κατακτά ανελλιπώς το πρωτάθλημα (έχασε μόνο το περσινό Κύπελλο από τον Ολυμπιακό), πήρε δυο φορές την Ευρωλίγκα (το 2007 και το 2009) τα τελευταία έξι χρόνια είναι ο κορυφαίος αμυντικός της Ευρωλίγκας, το 2007 ήταν ο MVP του φάιναλ-φορ, ενώ φέτος είναι υποψήφιος για MVP της διοργάνωσης.



Ανάλογα είναι και τα κατορθώματά του με την Εθνική Ομάδα (πρωταθλητής Ευρώπης το 2005, αργυρό στο Μουντομπάσκετ του 06 και χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ του 2009) από την οποία ανακοίνωσε πέρσι στην Τουρκία ότι θα αποσυρθεί. Όπως είπε, πρόσφατα,  η απόφασή του είναι οριστική, αλλά όλοι ελπίζουν ότι στο τέλος θα αναθεωρήσει...

Χρόνια πολλά Μητσάρα!
Πηγή : http://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου