Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Σκάνδαλο στο Hollywood, με παράνομα παιχνίδια πόκερ!

Την ώρα που στην Ελλάδα είναι σε διαδικασία η απολογία των συλληφθέντων που φέρεται να εμπλέκονται στο κύκλωμα του παράνομου στοιχήματος, ο κόσμος του Χόλυγουντ συνταράσσεται με σκάνδαλο που αφορά στη διενέργεια παράνομων παιχνιδιών πόκερ.

Διάσημοι αστέρες απειλούνται με συλλήψεις για παράνομο πόκερ, με τον Τόμπι Μαγκουάιρ, πρωταγωνιστής των τριών πιο πρόσφατων ταινιών «Spider-Man» (2002, 2004, 2007), να φέρεται ότι είχε ενεργό δράση σε συμμορία που αποκόμιζε εκατομμύρια δολάρια, με τη διεξαγωγή ιδιωτικών παιχνιδιών πόκερ.

Την αποκάλυψη έκανε η σκανδαλοθηρική ιστοσελίδα Radaronline.com, ενώ όπως ανέφεραν οι αρχές της Καλιφόρνια, ο Μαγκουάιρ είναι μόνο ένας από τους σχεδόν 12 επιφανείς ανθρώπους του Χόλυγουντ που εμπλέκονται στην συγκεκριμένη υπόθεση.
Η αρχή του νήματος στο κουβάρι αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται, όταν ο 35χρονος Μαγκουάιρ κέρδισε περισσότερα από $300.000 από τον Μπραντ Ρούντερμαν, ο οποίος μετά υπεξαίρεσε το ποσό αυτό από τους επενδυτές του στο Μπέβερλι Χιλς, ώστε να αποπληρώσει το χρέος του.

Την έρευνα στη συνέχεια ανέλαβε το FBI και από αυτήν διαπιστώθηκε ότι ο Ρούντερμαν είχε χάσει περίπου $25 εκατομμύρια από χρήματα των επενδυτών του, από αστέρες του Χόλυγουντ, που διοργάνωναν cash games σε άγνωστα μέρη, δυο φορές την εβδομάδα.

Μάλιστα, ο Ρούντερμαν έχει καταθέσει αγωγή, με την ελπίδα να πάρει πίσω κάποιο μέρος των χαμένων χρημάτων του.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τα παιχνίδια πόκερ λάμβαναν χώρα στα «Beverly Hills Hotel», «Four Seasons» και «Viper Room» του Sunset Boulevard, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφάλειας και με επαγγελματίες dealers, ενώ ανάμεσα σε αυτούς που συμμετείχαν, ήταν και οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μπεν Άφλεκ και Ματ Ντέιμον!

Επίσης, στη λίστα των γνωστών θαμώνων συμπεριλαμβάνονται ο δισεκατομμυριούχος Άλεξ Γκόρες, ο σκηνοθέτης Νικ Κασσαβέτης, ο πρώην παρουσιαστής του High Stakes Poker, Γκέιμπ Κάπλαν και ο Ρικ Σάλομον, γνωστός και από τη σχέση του με τις Πάμελα Άντερσον και Πάρις Χίλτον!

Στην αγωγή του Ρούντερμαν εναντίον του Μαγκουάιρ, αναφέρεται πως πρόκειται για «ιδιωτικά παιχνίδια πόκερ, όπου μπορούσες να παραβρεθείς μόνο με πρόσκληση και στα οποία συμμετείχαν πλήθος διασημοτήτων, επιχειρηματιών και δικηγόρων».

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Μαγκουάιρ είχε πολύ συχνές παρουσίες στα παιχνίδια αυτά, ενώ είχε φτάσει να κερδίζει μέχρι και $1.000.000 το μήνα, μέσα σε μια περίοδο τριών χρονών. Συχνή παρουσία είχαν και οι Ντι Κάπριο, Άφλεκ και Ντέιμον, χωρίς, ωστόσο, να έχουν την ίδια επιτυχία.

Ο Μαγκουάιρ, μάλιστα, φημολογείται ότι προσέλαβε δικηγόρο για την υπεράσπισή του, ώστε να αποδείξει ότι τα παιχνίδια αυτά δεν ήταν παράνομα, ενώ στα δημοσιεύματα αναφέρεται, πως ο Ρούντερμαν, που εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης στο Τέξας μέχρι το 2018 με την κατηγορία της απάτης και της υπεξαίρεσης, μετάφερε τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό του Μαγκουάιρ.

Τέλος, κανείς από τους Ντι Κάπριο, Άφλεκ και Ντέιμον δεν κατηγορείται στην αγωγή του Ρούντερμαν, ενώ από τις αρχές της Καλιφόρνια δεν έχει ασκηθεί μέχρι στιγμής ποινική δίωξη σε βάρος κάποιου προσώπου, με τη διαδικασία, όμως, να είναι σε εξέλιξη.
Πηγή : http://www.sport24.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου