Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Παναθηναϊκός και η 11η Σεπτεμβρίου

Ο Αντρέας Μέλερ έδωσε μία συγκλονιστική συνέντευξη και αναφέρθηκε στο ματς της Σάλκε με τον Παναθηναϊκό στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001.
Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 ο κόσμος άλλαξε είτε από "τύχη", είτε γιατί κάποιοι έκαναν πράξη τα σχέδια που ετοίμαζαν από καιρό, είτε, για κάποιους συνωμοσιολόγους, γιατί έπρεπε να μπει σε εφαρμογή ένα νέο σχέδιο για τις επόμενες γενιές.

Η ιστορία πάντως έγραψε πως τρομοκράτες επιτέθηκαν κατά των ΗΠΑ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 2900 άνθρωποι και να γκρεμιστούν οι δίδυμοι πύργοι ή αλλιώς το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Εκείνη την ημέρα πάντως συνέβη και κάτι άλλο...
Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είχε προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, φιλοξενήθηκε στην έδρα της Σάλκε στο πρώτο ματς του ομίλου, το οποίο έμελλε να είναι ιστορικό τόσο λόγω της σπουδαίας νίκης των πράσινων με 2-0, αλλά και λόγω των όσων συνέβησαν κατά την διάρκεια της ημέρας.

"Δεν ξεχνώ"


Ο Αντρέας Μέλερ (ποδοσφαιριστής της Σάλκε εκείνη την περίοδο) μίλησε σε γερμανική εφημερίδα για τα όσα έζησε εκείνη την ημέρα, ενώ κατηγόρησε την UEFA πως με σκοπό το κέρδος δεν ακύρωσε όλες τις αναμετρήσεις.

"Κάπου αλλού ο κόσμος πέθαινε με περίεργο τρόπο κι εμείς έπρεπε να διασκεδάσουμε τον κόσμο", είπε αρχικά ο σπουδαίος Γερμανός ποδοσφαιριστής και συνέχισε:

"Ήταν ένα από τα πιο περίεργα παιχνίδια της καριέρας μου. Κανονικά έπρεπε να γιορτάζουμε όμως για πρώτη φορά στην καριέρα μου βίωσα το πιο "ήσυχο" ματς. Οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαμε να βγάλουμε από το μυαλό μας τις εικόνας που είδαμε νωρίτερα στο ξενοδοχείο μαζί.

Ο κόσμος χρειαζόταν να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον του κι εμείς ήμασταν τα εργαλεία για να το πετύχουν. Ο κόσμος νομίζει ότι οι ποδοσφαιριστές είναι μηχανές, αλλά κάνουν λάθος".

Στη συνέχεια η εφημερίδα αναφέρει πως ο ποδοσφαιριστής εξομολογήθηκε ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία πίεσε να γίνει η αναμέτρηση για οικονομικούς λόγους κι άλλους που ποτέ κανείς δεν θα μάθει. Η ιστορία πάντως έγραψε και όλοι εύχονται να μην επαναληφθεί.
Πηγή : http://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου