Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Πήρε ντέρμπι και πρόκριση η Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι του 3ου γύρου του FA Cup. Οι κόκκινοι διάβολοι του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον επικράτησαν με 1-0 της Λίβερπουλ στο Ολντ Τράφορντ και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, ενώ χάλασαν το ντεμπούτο του Κένι Νταλγκλίς στον πάγκο των Reds, που αγωνίζονταν από το 32` με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Τζέραρντ. Να σημειωθεί ότι το γκολ που έκρινε τον αγώνα σημειώθηκε μόλις στο 2ο λεπτό, με τον Ράιαν Γκιγκς να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι, σε μία φάση που η Λίβερπουλ διαμαρτύρεται για λανθασμένη απόφαση του διαιτητή, Χάουαρντ Γουέμπ.
Γκολ... υπό αμφισβήτηση!
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Γιουνάιτεντ, καθώς ύστερα από μόλις 29 δευτερόλεπτα ο Μπερμπάτοφ έπεσε σε μαρκάρισμα του Αγκερ και κέρδισε το πέναλτι. Ο Γκιγκς πήρε θέση απέναντι στον Ρέινα και τον νίκησε, παρόλο που ο ισπανός γκολκίπερ έπεσε από την σωστή πλευρά, γράφοντας το 1-0.
Παρά το γρήγορο γκολ, οι Reds έφεραν το παιχνίδι σε ισορροπία και προσπάθησαν για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο Κούστσακ διατήρησε ανέπαφη την εστία του, όπως στο 28ο λεπτό, όταν είπε όχι στον Τζέραρντ.
Με δέκα η Λίβερπουλ
Το έργο της Λίβερπουλ για ανατροπή έγινε ακόμα πιο δύσκολο μετά το 32ο λεπτό. Στο σημείο εκείνο ο Τζέραρντ έπεσε με δύναμη πάνω στον Κάρικ και ο Γουέμπ του έδειξε κόκκινη κάρτα, στέλνοντάς τον στα αποδυτήρια και αφήνοντας τους φιλοξενουμένους με δέκα.
Εχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, οι κόκκινοι διάβολοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα και επέβαλλαν τον ρυθμό τους, ενώ λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το 2-0, με τον Εβανς να σημαδεύει το δοκάρι.
Πίεση Γιουνάιτεντ, παρών ο Ρέινα
Ανάλογη η εικόνα της Γιουνάιτεντ και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και στο 48` ο Ερνάντεζ προσπάθησε με κεφαλιά να νικήσει τον Ρέινα, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Και ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να απειλήσουν τον Κούστσακ με αντεπιθέσεις, οι παίκτες του Φέργκιουσον είχαν την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, ενώ δημιούργησαν πολλές επικίνδυνες επισκέψεις στα καρέ του Ρέινα, που όμως πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και τους στέρησε το δεύτερο γκολ. Χαρακτηριστικότερη φάση αυτή του 69ου λεπτού, όταν ο ισπανός πορτιέρο με τριπλή επέμβαση καθάρισε φάση διαρκείας της Γιουνάιτεντ.
Ο Νταλγκλίς προσπάθησε να φρεσκάρει το σχήμα του ρίχνοντας τον Ενγκόγκ στην θέση του Τόρες στο 78`, αλλά το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το σφύριγμα της λήξης που βρήκε την Γιουνάιτεντ να πανηγυρίζει την πρόκριση στον 4ο γύρο
Πηγή: http://www.sport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου