Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Κάλεσε Λαγό ο Σάντος

Ο Παναγιώτης Λαγός της ΑΕΚ είναι το νέο πρόσωπο στις κλήσεις του Φερνάντο Σάντος για τους αγώνες εναντίον της Μάλτας (26/3-Προκριματικά EURO 2012) και της Πολωνίας (29/3- Φιλικός).Μήνυμα συμπαράστασης στον Αμπιντάλ.Σάντος:"Όποιος φοβάται να πάρει σκύλο".
Ο 25χρονος παίκτης επιστρέφει στη "γαλανόλευκη" για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο του 2006 όταν και ήταν ξανά μέλος της ομάδας με την οποία έχει συνολικά οκτώ συμμετοχές.

Ο τραυματισμός του Νίκου Σπυρόπουλου είχε ως αποτέλεσμα, ο Φερνάντο Σάντος  να του εμπιστευτεί μία θέση στην αποστολή.
Οι "εκλεκτοί" του ομοσπονδιακού τεχνικού είναι 19 ως ενδεικτικό των προθέσεων του να δουλέψει με λιγότερους παίκτες και κατά τα άλλα δεν υπάρχουν ιδιαίτερες εκπλήξεις.

Για τη θέση του τερματοφύλακα έμεινε εκτός ο Μιχάλης Σηφάκης του Άρη λόγω τραυματισμού και οι δύο επιλογές είναι ο Αλέξανδρος Τζόρβας που επιστρέφει μετά την απουσία του από τις κλήσεις για το φιλικό με τον Καναδά ενώ ταυτόχρονα διατηρείται και ο Κώστας Χαλκιάς.

Για την άμυνα, οι λύσεις είναι οι Τοροσίδης, Βύντρα για το δεξί άκρο και ο Τζαβέλλας μαζί με τον Λαγό για το αριστερό άκρο ενώ για το κέντρο της άμυνας οι επιλογές είναι οι "Ιταλοί", Μόρας, Παπασταθόπουλος και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Για τη μεσαία γραμμή, ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε τους Κατσουράνη, Καφέ, Καραγκούνη, Κονέ, Νίνης, Φετφατζίδης και για την επίθεση οι Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Λυμπερόπουλος, Μήτρογλου.

Την αποστολή αποτελούν πιο αναλυτικά οι: Αλέξανδρος Τζόρβας(Παναθηναϊκός), Κώστας Χαλκιάς(ΠΑΟΚ), Λουκάς Βύντρα(Παναθηναϊκός), Βασίλης Τοροσίδης(Ολυμπιακός), Γιώργος Τζαβέλλας(Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Βαγγέλης Μόρας(Μπολόνια), Αβραάμ Παπαδόπουλος(Ολυμπιακός), Σωκράτης Παπασταθόπουλος(Μίλαν), Κώστας Κατσουράνης(Παναθηναϊκός), Γιώργος Καραγκούνης(Παναθηναϊκός), Σωτήρης Νίνης(Παναθηναϊκός),

 Γιάννης Φετφατζίδης(Ολυμπιακός), Γιώργος Σαμαράς(Σέλτικ), Κώστας Μήτρογλου(Πανιώνιος), Νίκος Λυμπερόπουλος(ΑΕΚ), Δημήτρης Σαλπιγγίδης(ΠΑΟΚ), Παναγιώτης Κονέ(Μπρέσια), Παντελής Καφές(ΑΕΚ), Παναγιώτης Λαγός(ΑΕΚ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φερνάντο Σάντος και οι διεθνείς έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης στον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, Ερίκ Αμπιντάλ με ευχές για ταχεία ανάρρωση.

"Όποιος φοβάται να πάρει σκύλο"

Ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε όταν δέχτηκε ερώτηση για το ανησυχεί μήπως τα τελευταία γεγονότα με τα επεισόδια θα επηρεάσουν την ομάδα, απάντησε:"Όποιος φοβάται να πάρει σκύλο. Εγώ δε φοβάμαι, δε με αγγίζουν αυτά. Ασχολούμαστε με τα γύρω-γύρω και όχι με το ποδόσφαιρο. Είμαι 100% σίγουρος για την υπευθυνότητα των παικτών όποιο θέμα και να υπάρχει στην ατμόσφαιρα ποτέ δε θα επηρεάσει την ομάδα."

Ακόμη για το παιχνίδι με την Μάλτα, είπε:"Το  παιχνίδι με τη Μάλτα δεν χωράει άλλες σκέψεις. Θέλουμε μόνο νίκη. Θα είναι δύσκολο, σε αντίθεση με αυτό που νομίζουν πολλοί. Είμαστε το φαβορί, αλλά θα το δείξουμε στο γήπεδο. Να είμαστε συγκεντρωμένοι 200%. Η Μάλτα εφερε ισοπαλία σε φιλικό με την Ελβετία και δεν πρέπει να είμαστε χαλαροί."

Όσο για την επιλογή 19 ποδοσφαιριστών στην αποστολή, ο ομοσπονδιακός προπονητής, ανέφερε:"Στο τελευταίο φιλικό είχα πει ότι θα πάρω μόνο 19 παίκτες. Στην αποστολή είναι πάντα 18, οπότε δεν έχει λογική να πάρω πολύ κόσμο να πάει στη Μάλτα και να μείνει στην εξέδρα. Δεν θα ήταν ευχάριστο γι' αυτό επέλεξα ένα πιο ευέλικτο σχήμα."


Ο Πορτογάλος τεχνικός παράλληλα για το γεγονός ότι δεν θα έχει στην διάθεση της η "γαλανόλευκη" το προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά λόγω έργων, απάντησε:"Καλό θα ήταν να μην υπάρχει θέμα. Πρέπει να λυθεί γρήγορα. Ελπίζω τον Ιούνιο να εχουμε ξανά το δικό μας χώρο.

Αναφορικά με την επιλογή του Παναγιώτη Λαγού στην αποστολή, ο Φερνάντο Σάντος τόνισε ότι:"Ο Λαγός μπορεί να παίξει και ως μπακ και ως χαφ και είναι ιδανικός να αντικαταστήσει τον Σπυρόπουλο."

Τέλος για τις απουσίες των τραυματιών Μάκου και Τζιόλη στη μεσαία γραμμή,σημείωσε:"Δεν έχουμε άλλες επιλογές. Θα το καλύψουμε εκ των έσω και θα προσαρμόσουμε την ομάδα στα χαρακτηριστικά των παικτών."
Πηγή : http://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου