Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Πέρασαν Ντιναμό, Μπενφίκα, έξω Σίτι-Αγιαξ!

Εκτός Europa League άφησε την Μάντσεστερ Σίτι η Ντιναμό Κιέβου, που αν και ηττήθηκε με 0-1 στην Αγγλία, προκρίθηκε στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης χάρη στην νίκη της με 2-0 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα.

 Ανάλογη τύχη είχε και η Ζενίτ, που επικράτησε με 2-0 της Τβέντε, αλλά οι ολλανδοί τσέκαραν το εισιτήριο για τους 8 εξαιτίας του υπέρ τους 3-0 στο πρώτο ματς. Πανηγυρικά προκρίθηκε η Σπάρτακ Μόσχας, που νίκησε με 3-0 τον Αγιαξ, ενώ στους 8 θα βρεθεί και η Μπενφίκα, παρά το εκτός έδρας 1-1 με την Παρί Σεν Ζερμέν.
Μάντσεστερ Σίτι - Ντιναμό Κιέβου: 1-0 (39` Κολάροφ) (το α` ματς 0-2)
Το γκολ του Κολάροφ δεν ήταν αρκετό για την Μάντσεστερ Σίτι για να προκριθεί στους 8 του Europa League, με την Ντιναμό να παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση χάρη στο 2-0 του πρώτου αγώνα. Μοιραίος παίκτης για τους πολίτες ο Μάριο Μπαλοτέλι που αποβλήθηκε στο 36` για μία κλωτσιά στον Ποπόφ.
Οι πολίτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι μπήκαν πιο ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν αρκετές καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Το έργο τους έγινε πιο δύσκολο μετά το 36` όταν και έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς ο Μπαλοτέλι κλώτσησε τον Ποπόφ και δικαίως δέχθηκε την κόκκινη κάρτα.
Η Σίτι δεν το έβαλε κάτω και τρία λεπτά αργότερα έκανε το 1-0. Ο Τέβεζ κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, ο Σίλβα ανέλαβε να το εκτελέσει αλλά έστρωσε στον Κολάροφ που έπιασε ένα συρτό σουτ και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι γηπεδούχοι πίεσαν στην επανάληψη και για το δεύτερο γκολ, προκειμένου να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα. Η Ντιναμό όμως παρουσιάστηκε καλά οργανωμένη στα μετόπισθεν και σε συνδυασμό με τις σωστές επεμβάσεις του Σοφκόφσκι διατήρησε το 1-0 μέχρι το τέλος του αγώνα και πέρασε στα προημιτελικά.
Ζενίτ - Τβέντε: 2-0 (16` Σιροκόφ, 38` Κερζάκοφ) (το α` ματς 0-3)
Παρά την νίκη της με 2-0 επί της Τβέντε, η Ζενίτ δεν μπόρεσε να ανατρέψει το 0-3 του πρώτου αγώνα με τους ολλανδούς να προκρίνονται στην προημιτελική φάση του Europa League. Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα οι δύο ομάδες κράτησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη της συζύγου του τερματοφύλακα της Ζενίτ, Βιάτσισλαβ Μαλαφέεφ, Μαρίνα.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ από το πρώτο ημίχρονο. Στο 16ο λεπτό ο Σιροκόφ εκμεταλλεύθηκε την μπαλιά του Ντάνι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0, ενώ στο 38` ο Κερζάκοφ με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-0.
H ομάδα της Αγίας Πετρούπολης πίεσε για το τρίτο γκολ στην επανάληψη, αλλά δεν κατάφερε να το πετύχει, με την Τβέντε να αμύνεται σθεναρά, καθώς δεν ήθελε να λύσουν τις διαφορές τους στον έξτρα χρόνο. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, που βρήκε την Τβέντε να πανηγυρίζει την πρόκριση στους 8.
Παρί Σεν Ζερμέν - Μπενφίκα: 1-1 (35` Μπόντμερ - 27` Γκαϊτάν) (το α` ματς 1-2)
Αν και η Παρί Σεν Ζερμέν το πάλεψε, έμεινε στο 1-1 με την Μπενφίκα, που τσέκαρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, χάρη στην εντός έδρας νίκη της με 2-1 στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση.
Οι αετοί της Λισαβόνας θέλησαν να πετύχουν το γρήγορο γκολ που θα έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο τους για να βρεθούν στην επόμενη φάση. Η πίεσή τους απέδωσε καρπούς στο 271 όταν ο Γκαϊτάν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Εντέλ και έγραψε το 1-0.
Η απάντηση των παριζιάνων ήταν άμεση και εννέα λεπτά αργότερα, ύστερα από ωραία συνεργασία, ο Μποντμέρ έγινε κάτοχος της μπάλας και με βολέ πάνω στην κίνηση ισοφάρισε σε 1-1. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών στα λεπτά που ακολούθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να τις μετατρέψουν σε γκολ, με αποτέλεσμα να αποχαιρετίσουν την διοργάνωση.
Σπάρτακ Μόσχας - Αγιαξ: 3-0 (21` Κομπάροφ, 30` Βέλιτον, 54` Αλεξ) (το α` ματς 1-0)
Πάρτι έκανε απέναντι στον Αγιαξ η Σπάρτακ Μόσχας, που επιβλήθηκε με 3-0, και σε συνδυασμό με το υπέρ της 1-0 του πρώτου αγώνα προκρίθηκε στους 8 της διοργάνωσης.
Αν και οι παίκτες του Αίαντα ήταν με την πλάτη στον τοίχο, οι ρώσοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι για την πρόκριση από τα πρώτα λεπτά. Το σκορ άνοιξε στο 21ο λεπτό ο Κομπάροφ, ύστερα από ασίστ του Αλεξ. Εννέα λεπτά αργότερα, ο Βέλιτον με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων και σφράγισε ουσιαστικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση.
Πανηγυρικό χαρακτήρα στην πρόκριση της Σπάρτακ έδωσε ο Αλεξ που στο 54` έκανε τρία τα τέρματά της. Ο Αγιαξ δεν είχε πλέον ούτε την ικανότητα αλλά ούτε και τα ψυχικά αποθέματα για να αντιδράσει και αποχαιρέτισε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Πηγή : http://www.sport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου