Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ισπανική κυριαρχία στα Laureus

Ο Ισπανός τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ πήρε το βραβείο Laureus ως ο καλύτερος αθλητής του 2010, στην εκδήλωση που διεξήχθη στο Άμπου Ντάμπι. Καλύτερη αθλήτρια η Αμερικανίδα σκιέρ Λίντσι Βον. Καλύτερη ομάδα η εθνική ποδοσφαίρου της Ισπανίας.
Η κατάκτηση των τριών τουρνουά Γκραν Σλαμ μέσα στο 2010 χάρισε στον Ναδάλ τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς που πέρασε.

Ο Ισπανός ήταν υποψήφιος και το 2009, αλλά τότε τον τίτλο είχε πάρει ο Γιουσέιν Μπολτ, λόγω της εξαιρετικής παρουσίας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.
Αυτή είναι η 5η φορά που ο συγκεκριμένος τίτλος καταλήγει σε τενίστα, αφού ο Ρότζερ Φέντερερ έχει τέσσερις διαδοχικές "στέψεις" (2005-08).

Μετά την Κροάτισσα Γιανίτσα Κόστελιτς που είχε πάρει τον τίτλο το 2006, ήρθε η σειρά για μία άλλη εκπρόσωπο του αλπικού σκι να βρεθεί στην κορυφή. Η Λίντσι Βον με δύο Ολυμπιακά μετάλλιο στο Βανκούβερ, αλλά και παγκόσμιο τίτλο μέσα στο 2010 κατάφερε στην τρίτη υποψηφιότητά της (μετά το 2009 και το 2010) να "στεφθεί" κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς.
Όντας υποψήφια και το 2009, όταν είχε κατακτήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ισπανίας, τα κατάφερε τελικά φέτος, που ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Θυμίζουμε ότι το 2004 τον αντίστοιχο τίτλο είχε κατακτήσει η Εθνική Ελλάδος.
Τον τίτλο του αθλητή-έκπληξη της χρονιάς πήρε ο Γερμανός γκόλφερ, Μάρτιν Κέιμερ. Το μεγαλύτερο comeback της χρονιάς έκανε ο σούπερ σταρ του Moto GP, Βαλεντίνο Ρόσι.

Καλύτερος/η αθλητής/τρια με αναπηρία αναδείχθηκε η Γερμανίδα σκιέρ Βερένα Μπεντέλε. Καλύτερος/η αθλητής/τρια δράσης αναδείχθηκε για τρίτη φορά (μετά το 2007 και το 2009) η Αμερικανίδα σέρφερ Κέλι Σλέιτερ.

Τιμητικό βραβείο δόθηκε στον Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά και στον ιδρυτή του Μαραθωνίου της Βηρυττού, Μάι Ελ-Καλίλ.
Πηγή : http://www.sport24.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου