Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Διαψεύδει τα περί ντόπινγκ η Μπάρτσα

Την έντονη αντίδραση της διοίκησης της Μπαρτσελόνα προκάλεσαν τα όσα ακούστηκαν σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Cadena Cope περί υπόθεσης ντόπινγκ στον καταλανικό σύλλογο.
Σύμφωνα με τον σταθμό, η Ρεάλ Μαδρίτης ζήτησε από την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να γίνουν έλεγχοι ντόπινγκ σε όλες τις ομάδες και κυρίως στην Μπαρτσελόνα, αλλά και στην Βαλένθια. Οπως υποστηρίζει μάλιστα το δημοσίευμα, οι άνθρωποι της Ρεάλ χαρακτήρισαν τους γιατρούς με τους οποίους συνεργάζεται ο καταλανικός σύλλογος "αμφίβολης φήμης".
Οι ισχυρισμοί του Cadena Cope προκάλεσαν την αντίδραση των ανθρώπων της Πρωταθλήτριας Ισπανίας που ζήτησε την άμεση επανόρθωση των όσων λέχθηκαν, ενώ θα εξετάσει και νομικά την υπόθεση.
"Λόγω της σοβαρότητας των υπονοιών που μεταδόθηκαν το βράδυ της Κυριακής από το Cadena COPE, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα θέλει να εκφράσει δημοσίως την οργή της για αυτές τις αβάσιμες κατηγορίες που συνδέουν την ομάδα με πρακτικές χορήγησης απαγορευμένων ουσιών και να δηλώσει πως καταδικάζει τέτοιου είδους συμπεριφορές που δεν έχουν να κάνουν με το fair play και πλήττουν το συναγωνισμό στον αθλητισμό.
Ο σύλλογος απαιτεί αμέσως την αποκατάσταση της αλήθειας και ήδη οι νομικές μας υπηρεσίες εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν δικαστικά για την υπεράσπιση της τιμής του συλλόγου, των προπονητών, των παικτών και του ιατρικού τιμ, έναν σκοπό για τον οποίο είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι τέλους", αναφέρει η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα.
Ανάλογη ήταν και η στάση της Βαλένθια, με τον προπονητή της ομάδας, Ουνάι Εμερι, να δηλώνει: "Οι ποδοσφαιριστές έχουν περάσει από αντιντόπινγκ κοντρόλ και ποτέ δεν έχει υπάρξει καμία σύνδεση του ποδοσφαίρου με το ντόπινγκ".
"Καθαρό το πρωτάθλημα"
Κατηγορηματικά διέψευσε τα σενάρια περί ντόπινγκ και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού στην Ισπανία, Τζέιμς Λισαβέτσκι.
"Τα όσα ισχυρίζονται η FIFA και η UEFA για τα ναρκωτικά δεν ισχύουν, αφού το πρωτάθλημά μας είναι εντελώς καθαρό. Δεν έχω δεχτεί καμία καταγγελία για χρήση απαγορευμένων ουσιών, συνεπώς τα όσα λέγονται και γράφονται είναι ψέματα", δήλωσε.
Πηγή : http://www.sport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου