Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ο Φέτελ και ο "Mur du Québec"

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ είχε ατύχημα στον "τοίχο των πρωταθλητών" στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στην πίστα "Ζιλ Βιλνέβ".
Τι είδους (παγκόσμιος) πρωταθλητής θα ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ, αν δεν... γνωριζόταν με τον "Mur du Québec" δηλαδή τον "τοίχο των πρωταθλητών" στην πίστα "Ζιλ Βιλνέβ" στο Μόντρεαλ.

Ο Γερμανός διέλυσε τη δεξιά πλευρά του μονοθεσίου της Red Bull, όταν έχασε τον έλεγχο και δεν κατάφερε να αποφύγει τον διάσημο πλέον τοίχο.
Τα θραύσματα της Red Bull που γέμισαν την πίστα, οδήγησαν στη διακοπή της διαδικασίας. "Χτύπησα το κερμπ, γλίστρησα εκτός πίστας και χτύπησα στον τοίχο. Είμαι καλά", ακούστηκε να λέει ο Φέτελ σε επικοινωνία με τον Κρίστιαν Χόρνερ.

Ταχύτερος όλων ήταν ο Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο οδηγός της Mercedes πραγματοποίησε τον ταχύτερο γύρο με ένα λεπτό και 15.591 δευτερόλεπτα με δεύτερο τον Φερνάντο Αλόνσο με 1:16.139.

Ο "τοίχος των πρωταθλητών" εξασφάλισε το συγκεκριμένο παρατσούκλι όταν εξαιτίας του ολοκληρώθηκε ο αγώνας τριών παγκόσμιων πρωταθλητών της Φόρμουλα 1 το 1999 (Ντέιμον Χιλ, Ζακ Βιλνέβ, Μίχαελ Σουμάχερ) και του νικητή του πρωταθλήματος FIA GT, του Βραζιλιάνου Ρικάρντο Ζόντα.

Ακολούθησαν το το 2005 ο Τζένσον Μπάτον και  το 2006 ο πρωταθλητής στο C.A.R.T., Χουάν Πάμπλο Μοντόγια. Την επόμενη χρονιά ήταν η σειρά του Τόνιο Λιούτσι και πέρυσι είχε τη... γνωριμία του και ο Καμούι Κομπαγιάσι.
Πηγή : http://www.sport24.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου