Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Σαχτάρ - Ρόμα 3-0

Η Σαχτάρ νίκησε την Ρόμα και στο Ντόνετσκ, αυτήν την φορά με 3-0 και πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους "8" του Champions League
Ο Τόμας Χούμπσμαν στο πρώτο ημίχρονο και οι Ουΐλιαν, Εντουάρντο στο δεύτερο πέτυχαν τα τέρματα για τους Ουκρανούς, οι οποίοι στο πρώτο ματς είχαν νικήσει με 3-2 στην Ρώμη.

Στο 28' η Ρόμα έχασε πέναλτι με τον Πιατόβ να αποκρούει την εκτέλεση του Μποριέλο, ενώ το σκορ ήταν 1-0, ενώ στο 41' ουσιαστικά τελειώσαν όλα για τους Ιταλούς, καθώς αποβλήθηκε ο Μεξές.
Σαχτάρ - Ρόμα 3-0

Σκόρερς: 18' Χούμπσμαν, 58' Ουΐλιαν, 87' Εντουάρντο
Γήπεδο: "Ντόνμπας Αρίνα", Ντόνετσκ
Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Η Ρόμα ξεκίνησε δυναμικά το ματς και πίεσε πολύ μαρκάροντας σε όλο το γήπεδο, ενώ είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 10' με δυνατό μακρινό σουτ του Τζον Άρσε Ρίισε από εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα περνά άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πιατόβ.

Στην πρώτη της σοβαρή επίθεση η πρωταθλήτρια Ουκρανίας κατάφερε να ανοίξει το σκορ με το "τακουνάκι" του Τόμας Χούμπσμαν στο 18'.

Ο Ουΐλιαν μετά αρκετές ντρίμπλες έκανε την χαμηλή σέντρα από αριστερά και ο Τσέχος μέσος στο πρώτο δοκάρι στο ύψος της μικρής περιοχής έκανε το "τακουνάκι" βρίσκοντας ελάχιστα την μπάλα, η οποία πέρασε μπροστά από τον Ντόνι και κατάληξε στα δίχτυα του στην απέναντι γωνία για το 1-0.

Στο 23' ο Ντόνι μπλόκαρε το σουτ του Μχιταριάν, ενώ στην απέναντι εστία στο 27' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πισάρο ο Ταντέι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά κλότσησε... αέρα.

Στην επόμενη ακριβώς φάση ο Μχιταριάν ανέτρεψε στην περιοχή τον Μποριέλο, ο Ιταλός στράικερ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά ο Πιατόβ έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε.

Τα πράγματα για την Ρόμα έγιναν κάτι παραπάνω από δύσκολα στο 41', καθώς ο Άγγλος διαιτητής, Χάουαρντ Γουέμπ, απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Φιλίπ Μεξές, για κράτημα στον Λουΐς Αντριάνο.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο 48' ο Πιατόβ απέκρουσε το σουτ του Μποριέλο, ο οποίος στο 51' αστόχησε σε κοντινή κεφαλιά, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σρνα σούταρε έξω από την περιοχή και απέκρουσε ο Ντόνι.

Η Σαχτάρ διπλασίασε τα τέρματά της στο 58' με το εξαιρετικό πλασέ του Ουΐλιαν, από αριστερά μέσα στην περιοχή, έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Σρνα.

Οι δύο ομάδες περίμεναν απλά να περάσει ο χρόνος καθώς τα πάντα είχαν κριθεί και απλά στο 87' ο Εντουάρντο μετά το λάθος του Ρίισε με σουτ από αριστερά σκόραρε διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

ΣΑΧΤΑΡ: Πιατόβ, Σρνα, Τσιγκρίνσκι, Ρακίτσκι, Ρατ, Χούμπσμαν, Μχιταριάν (67' Άλεξ Τεϊσέιρα), Ζάντσον, Ουΐλιαν, Ντόουγκλας Κόστα (60' Εντουάρντο), Λουΐς Αντριάνο (75' Μαρσέλο Μορένο).
ΡΟΜΑ: Ντόνι, Νικολάς Μπουρντίσο, Ζουάν, Μεξές, Ρίισε, Ντε Ρόσι, Νταβίντ Πισάρο, Περότα (86' Καπράρι), Ταντέι (46' Ρόζι), Βούτσινιτς (65' Μπρίγκι), Μποριέλο.
*41' κόκκινη Μεξές

*στον πάγκο για την Σαχτάρ έμειναν οι Χουντζαμόβ, Στεπανένκο, Γκάι και Ιστσένκο, ενώ για την Ρόμα οι Λόμποντ, Καστελίνι, Γκρέκο και Τότι
Πηγή : http://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου