Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Δέκα χρόνια από την τραγωδία της Γκάνας

Η χειρότερη τραγωδία σε γήπεδα της Αφρικής συνέβη στις 9/5/2001 κοστίζοντας τις ζωές 127 ανθρώπων. Φιλικό ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της χώρας το Σάββατο (14/5) για την 10η επέτειο από την τραγωδία στην Άκρα.

Ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στις Accra Hearts of Oak και Kumasi Ashanti Kotoko στην Άκρα της Γκάνας με τους γηπεδούχους να σκοράρουν δύο τέρματα στα τελευταία λεπτά παίρνοντας τη νίκη με 2-1. Οι οπαδοί της δεύτερης αρχίζουν και πετάνε καθίσματα και μπουκάλια στο γήπεδο εξοργισμένοι από την εξέλιξη του ματς.

Λίγα λεπτά αργότερα 127 άτομα θα βρουν τραγικό θάνατο καθώς η Αστυνομία για να ελέγξει την κατάσταση έκλεισε τις θύρες, εγκλωβίζοντας τους 70.000 θεατές που βρίσκονταν στο γήπεδο, και συγκρούστηκε με οπαδούς κάνοντας και χρήση δακρυγόνων! Το ιατρικό προσωπικό του σταδίου άργησε να επέμβει καθώς λίγα λεπτά πριν την λήξη είχε αποχωρήσει...
Πέρασαν 10 χρόνια από  τις 9/5/2001 όπου συνέβη η χειρότερη τραγωδία σε γήπεδα της Αφρικής και οι δύο κορυφαίες ομάδες της Γκάνας που είχαν αγωνιστεί τότε, θα δώσουν το Σάββατο(14/5) ένα φιλικό στην Άκρα για να τιμήσουν τα θύματα (σ.σ. ακόμα και τώρα ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν είναι ο ίδιος, άλλες πηγές αναφέρουν 126, άλλες 127 ενώ υπάρχουν και κείμενα που μιλάνε για 130 νεκρούς).

Για την μαύρη επέτειο της Γκάνας μίλησε ο Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της χώρας, Κόφι Χουμάδο: "Από την Παρασκευή 13 Μάη έως την Κυριακή 15 Μάη, κάνουμε έκκληση στους Χριστιανούς, στους Μουσουλμάνος και σε όλες τις υπόλοιπες θρησκευτικές κοινότητες της Γκάνας να προχωρήσουν σε τελετές τιμώντας τα θύματα".
   Πηγή  : http://www.sport24.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου